Hon na Čarodějnice


Nový film s Nicolasem Cagem nás uvede do doby, kdy se pořádali křížové výpravy a upalovali čarodějnice.

Už jsem si musel odpočinout od dělání videjí pro herní pořad Indian, a tak jsem se vydal do multikina Cinestar, kde jsem měl možnost shlédnout nový film od Dominica Seny, Hon na Čarodějnice a rozhodl jsem se ho rozebrat.

Ale nejprve ze všeho příběh.

Ten vypráví o tom, jak se dva křižácí Behman (Nicolas Cage) a Felson (Ron Perlman) vydávají na křížovou výpravu, kde bojují za boha a trestají všechny bezvěrce. Po pár bitvách, ale příjde situace, která si vyžádá smrt dětí a žen a kvůly tomu Behman s Felsonem dezertují. Po dlouhé cestě se dostanou do své vlasti, kterou sužuje mor. Lid z něho obviňuje dívku, kterou podezírá z čarodějnictví. Úkolem Behmana a Felsona je dopravit dívku do 400 mil vzdáleného kláštera, kde má dojít k vymítání. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu a během ní odhalí dívčino strašné tajemství.

 

Už po pár minutách filmu se dočkáte zajímavé scény, která vás pořádně vyhecuje a budete se chtít dozvědět víc, víc, víc a víc. Film postupem času graduje a oné dívčino tajemství vyjde na povrch a věřte mi, že budete překvapeni. Tato postava je totiž dokanale napsaná a nepoznáte co je zač. Z počátku si budete myslet to a potom to a ono najednou to!!! Atmosféra filmu je děsivá a nejednou jsem se lekl. Nechybí ovšem vtipné hlášky, které mě naopak rozesmály k slzám. Soundtrack k filmu je nádherný. Krásně vystihuje sitace, ve kterých se hrdinové nachází a dodává filmu tu správnou epičnost. Co mě ale sklamalo je konec. Je jasné, že tam přišlo něco gigantického, ale nebylo to zpracováno tak jak by si to zasloužilo. Nechci tady Spoilovat a tak vás nechám posoudit ho sami.

 

Hon na Čarodějnice bych přiřadil do lepších filmů. Nicolasovi role Behmana dokonale sedla a můžu tedy z hrdostí říct, že to byl jeden z jeho lepších „filmů“. A pokud jste viděli film Salomon Kane, neváhejte si zaplatit lístek do kina.

 

Honu na Čarodějnice uděluji 65%, za dobrý příběh, luxusní atmosféru a dobré herecké výkony.