Hrdina akčních filmů Steven Seagal se stal Srbem. Proč?

Redakce

Hrdina amerických akčních filmů 90. let Steven Seagal dostal srbské občanství. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na srbskou televizi.

Třiašedesátiletý Seagal koncem loňského roku dvakrát navštívil Bělehrad, kde jej přijal prezident Tomislav Nikolić a premiér Aleksandar Vučić. Herec při této příležitosti přislíbil, že udělá vše, co je v jeho silách, aby propagoval Srbsko ve světě. Také zmínil záměr zřídit v srbské metropoli školu japonského bojového umění aikido.

Seagal, který je také zpěvákem a bluesovým kytaristou, o silvestrovské noci v centru Bělehradu uspořádal koncert pod širou oblohou. V této roli před dvěma lety také vystoupil na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

O pár měsíců později se svou kapelou koncertoval na anektovaném Krymu na pódiu vyzdobeném vlajkami proruských separatistů z východu Ukrajiny. Seagal je přítelem ruského prezidenta Vladimira Putina a podporuje připojení Krymu k Rusku. Rodák z Michiganu se také hlásí k ruským předkům a v minulosti prý nevylučoval, že by mohl požádat o ruské občanství.

5 věcí, které jste nevěděli o Stevenu Seagalovi

Drsňák s duší romantického zpěváka. Omyl Stevena Seagala v rytmu blues

Témata: