Hrůzná noc s kouzelníkem, Žbirkou a Dusilovou

Stefan-Titka

Michal Hrůza, bývalý frontman formace Ready Kirken, pokřtil v pražském Lucerna Music Baru své druhé CD s názvem Napořád. Recenzenta svědí ruce, aby nesáhnul k trapným, otřepaným slovním hrátkám, ale pravda je, že kdo čekal hrůznou noc českého poprocku, byl asi překvapen.

Na kouzelníka se obvykle čeká jako "na to nejlepší na konec", ale Michal Hrůza uvedl „předkapelu“ Petra Kasnara (aka kouzelníka z filmu Samotáři) hned na začátku slovy: „Bude to kouzelná noc“. Zhruba čtvrthodinová kouzelnická performance se pohybovala na škále bizarní až zajímavé. Těžko říct, co převažovalo, ale dramaturgii večera se musí nechat, že takový rozjezd se jen tak nevidí.

Už útočná formace dvou vedle sebe vyrovnaných kytar Michala Hrůzy, a.m. almely a jedné basy Aleše Zenkla slibovala plný zvuk, a když se k tomu přidaly ještě bicí, dostala Lucerna místy zabrat. Bohužel Michalova Kapela hrůzy zabírala tak moc, že se Zazpívala i Lenka Dusilovápárkrát stalo, že v uších duněly bicí s kytarami a dekódovat zpívajícího Hrůzu bylo takřka nemožné. Když už ale slyšet byl, člověk si mohl vychutnat ukázku solidního, líbivého popu s lehkými výlety do rockových poloh. S přehledem podaný výkon, který utvrdil v tom, že Hrůza je v českém hudebním rybníčku ještě tím snesitelnějším – a talentovanějším – elementem.

Co by to bylo za večírek, kdyby nezaznělo Zejtra mám
Samozřejmě, že celý koncert gradoval. Kapela hrůzy nakonec sjela nejen písničky z novinkového alba, včetně titulního singlu Napořád, ale prokládala je i osvědčenými hitovkami, kterých ke konci přibývalo. Kromě Bíle velryby došlo na „readykirkenovské“ Černý brejle či 1+1. A samozřejmě, že bez Zejtra mám by koncert asi ani skončit nemohl.

Podívejte se na klip k Napořád

O křest se postaral jemně vtipný kmotr desky Miro Žbirka, který potlesk davu tišil slovy: „Som zvyknutý.“ S Kapelou hrůzy si nakonec střihnul svých 22 dní a ukázalo se, že jenom u Mekyho, co se hostů týče, nezůstane. Nepřišel další kouzelník, ale podivně zábavnou Píseň kovbojskou si s Hrůzou zazpívala Lenka Dusilová.
Hrůza má muziku každopádně v krvi. Na křtu se s kapelou předvedl ve slušné formě a z toho, co mělo možná předpoklady pro to, aby se stalo hrůzným koncertem, udělal dobrou show. Dobrý výsledek.

Témata:,