Hudba a móda: Gwen Stefani, šik matka s rudou rtěnkou

kitti

Už vás také někdy přepadla deprese, když jste na ulici potkali mladé maminky, které to prostě vzdaly? Bylo vám smutno z toho, že jejich dítě vypadalo líp než ony samotné? Být matkou neznamená podle Fashionbooku popřít sama sebe. Spíš naopak - tak, jak to ukazuje zpěvačka No Doubt Gwen Stefani.

V našem okolí se objevuje stále víc mladých maminek, kterým to sluší ještě víc než v divokých letech bez potomka. Prý si uvědomily, že celá ta radost z dítěte je donutila myslet víc na sebe. A tak jsou krásnější než kdy jindy.

Právě proto tolik obdivujeme zpěvačku No Doubt Gwen Stefani. Pokud existuje matka, která má neskutečný styl i na dětském hřišti, na pláži či na nákupech, je to právě ona. Gwen se nikdy nebála experimentovat, ale obklopená dětmi svůj styl dokázala pozvednout z extravagantní provokace na originální pohodlí. A co se nestalo? Následuje ji řada dalších hollywoodských dam – Jessica Alba, Hilary Duff nebo Jessica Simpson.

Gwenin šatník se inspiruje kdečím: gejšami a lolitkami, hollywoodskými herečkami 30. let i punkery. Fascinuje nás nejen oblečení, které nosí ve videoklipech, ale hlavně to, co nosí v civilu. Když si vyrazí na pláž v křiklavých legínách s potiskem, jednoduchém bílém tílku a dobře padnoucím saku. Ignoruje ostatní ženy, které se smaží na písku v bikinách, nasadí si geometrické sluneční brýle a je jí všechno jedno.

Gwen jako hustá holka z downtownu…

…a taky jako dračice ála Marilyn Monroe

Styl Gwen Stefani samozřejmě není založený jenom na oblečení, ale také na make-upu. Když začínala v No Doubt, z dnešního pohledu působila zbytečně tvrdě. Co ale v jejím líčení zůstává, to je rudá rtěnka, kterou nosila i v době, kdy to vůbec nebylo trendy!

Gwen zkrátka umí vypadat jako žena z centra Paříže, jako nezávislá umělkyně z New Yorku, jako vyrovnaná joggující matka z londýnského partku i jako celebrita z L.A.

Nemusíme mít nutně děti, aby nás inspirovala.

Témata: