Hudba a móda: Rihanna má nové vlasy – styl Audrey Hepburn jí sluší!

hanka-fashionbook

Rihanna se nedávno znovu vrátila ke krátkému účesu, na kterém si udělala jméno. Schválně, kdo si tuhle zpěvačku s polodlouhými vlasy pamatuje z klipu Unfaithful z roku 2006? Jakmile začala experimentovat a udávat módní trendy, rozběhla se její kariéra do výšek. I díky nezaměnitelnému stylu je Rihanna v současné době nejmladší interpretkou, která měla jedenáct songů na 1. místě v hitparádě Billboard Hot 100.

Rihanna se na hudební scénu v polovině nultých let uvedla s ověřenou vizáží sexy mladičké R’n’B zpěvačky – nosila vyzývavé, ale neoriginální oblečení, dlouhé lesklé vlasy, uhlazený make-up – prostě tuctovka s krásným obličejem.

Průlom přišel s albem Good Girl Gone Bad a hitovkou Umbrella. Pod deštníkem si s Jay-Z notovala "ela-ela" už s kratším a hladkým asymetrickým mikádem a dlouhou ofinou, přesně v duchu hesla sleek & sexy.

A stříhala dál. Díky svému oválnému obličeji jí velice slušel nezbedný černý pixie sestřih s emo ofinou a výrazně kratšími zadními partiemi. Rihanna k němu nosila obrovské zlaté naušnice a vystačila si s jemným make-upem.

Ale ani to ale nestačilo, a usměvavá rebelka RiRi si v roce 2008 nechala podholit skráně – u nás tomu říkáme páčo. Rihanna ale tenhle punkerský sestřih dokázala povýšit na haute couture událost. Vlasy na temeni natočila do tzv. pompadour stylu (fotka ve fotogalerii), barvila namodro, dělala si melíry, zčesala do čela i vytupírovala vzhůru.

Tři dny staré fotky Rihanny. Sluší jí to. Nakonec kadeře odbarvila na blond a nechala pomalu dorůstat. Takto absolvovala turné k albu Rated R – tehdy už bylo jasné, že Rihanna není žádnou miloučkou kočičkou, ale popovou bestií, které ještě náhodou není ani pětadvacet.

Rihanny tým dovedl její zálibu v proměnách k dokonalosti v době, kdy vyšlo album Loud. Krátké vlasy zůstaly, ale barva? Na ostře cihlově červenou si tehdy troufnul málokdo.

Média ji přirovnávala ke kreslenému datlovi Woodymu, ale když jí v klipu k písni Only Girl najednou narostly polodlouhé měkké kadeře, bylo jasné, že se RiRi zase jednou trefila. Červená a následně neonové barvy se staly celosvětově in (fotka ve fotogalerii).

Poslechněte si Rihannu v YouRadiu

Dnešní Rihanna nosí možná nejkonzervativnější účes vůbec, je krátký, přirozeně tmavě hnědý a šik. Prostě romantický a vlastně i hodně dospělý Audrey Hepburn styl, ve kterém vyniknou velké kolouščí oči – tedy něco, co bychom u výbušné, potetované a excentrické Robyn těžko tipovali. Fashionbook se domnívá, že RiRi miluje krátké účesy čistě proto, že nesnáší paruky, které často kvůli svým přirozeně kudrnatým vlasům nosí.

A není divu, ta poslední dlouhá krepatá, kterou si nasadila při rozhovoru s moderátorkou Oprah na jejím rodném Barbadosu, jí opravdu nelichotila. Keep it short, RiRi!

Témata:,