Hudba a móda: Taylor Swift – hvězda ztracená v sukni stepfordské paničky

hanka-fashionbook

Dvaadvacetiletá countrypopová zpěvačka Taylor Swift je v současnosti asi nejvýraznější holka s kytarou na krku. Kromě tklivých balad, které skládá jako milostný deníček svých nezdarů v lásce, se zapisuje i do dějin módy.

Milenci Taylor Swift se třesou pokaždé, když jim to s touhle dívkou nevyjde – téměř v každém případě o nich totiž napíše písničku. A vždycky se z ní stane hit; Joe Jonas, John Mayer nebo Jake Gyllenhaal by mohli vyprávět. Miluje rodinu Kennedyových a na skladbu o poslední eskapádě v lásce s jejich potomkem fanoušci netrpělivě čekají. Ano, zase to nevyšlo.

Ale nevadí, Taylor Swift si všechno vynahradí na pódiu. Zabodovala na letošních American Music Awards jako country zpěvačka roku a také na MTV European Music Awards, kde získala rovnou ceny tři: za nejlepší ženskou umělkyni, nejlepší koncertní umělkyni a umělkyni s nejlepší image.

Poslechněte si Taylor Swift v YouRadiu

Pečlivý styling Taylor Swift začíná od hlavy – dokonale popelavé blond vlasy má do posledního chloupku sčesané, uhlazené a doplněné hustou ofinou. Vyžívá se v jachtařské módě bohaté americké smetánky a několik takových plaveb absolvovala vždy perfektně oblečená i s teprve osmnáctiletým Conorem Kennedym.

Díky romantickým květovaným šatům s dnes už netradiční délkou pod kolena, nabíraným sukním ve stylu 50. a 60. let, stuhám ve vlasech, kašmírovým svetříkům, sametovým mokasínám a precizní červené rtěnce připomíná Taylor Jackie Kennedy, se kterou se i ona sama ráda nechává srovnávat. Anebo stepfordskou paničku – podle toho, jak je komu její nevinný panenský styl po chuti.

Na společenské události volí spíše jednoduché zlatavé tóny a ráda ukazuje svoje štíhlé nohy. Fashionbook.cz říká: konečně! Někdy se nám zdá, že pro všechnu tu hru s cudným vintage stylem a retrem (třeba u těch puntíkatých plavek se zbytečně zvýšeným pasem) Taylor zapomíná, že je jí opravdu jen dvaadvacet.

Témata:,