Hudební appka Youradio vyhrála 2. místo v anketě Aplikace roku

Odborníci i veřejnost ocenili hlavně množství a rozmanitost songů, technické provedení i to, že se Youradio umí přizpůsobit osobnímu vkusu posluchačů. „Ocenění si moc vážíme a chystáme další novinky jako třeba Youradio News,“ říká produktová manažerka Youradia Petra Slavinská.

Tato soutěž již byla ukončena.

Cílem ankety bylo najít nápadité a inovativní aplikace pro mobilní telefony a tablety v různých kategoriích, upozornit na ně a podpořit tak české vývojáře. Hlasování bylo otevřené široké veřejnosti.

Youradio se umístilo na druhém místě v kategorii Média za první aplikací Stream. Předstihlo například i aplikaci DVTV, O2 TV nebo Sport.cz.

„Youradio má jednu velkou výhodu oproti ostatním zahraničním hráčům. Kromě toho, že je největší českou službou tohoto typu, tak při výběru skladeb těží i ze zkušeností a informací z rádií Evropa 2 a Frekvence 1, která jsou rovněž součástí našeho multimediálního domu Lagardere Active ČR,“ říká Jiří Sládek, ředitel digitální sekce skupiny Lagardere Active.

Youradio je hudební aplikace pro poslech hudby z internetu zdarma v mobilu, na počítači nebo v tabletu. Ovládá se stejně snadno jako klasické rádio, ale zároveň se umí přizpůsobit osobnímu vkusu každého posluchače.

„Děkujeme rovněž našim skvělým dodavatelům – týmu DataBreakers za doporučování obsahu a klukům z Cleevia za promakanou appku,“ říká vývojář Youradia Jan Čermák.

V současnosti má Youradio nainstalováno už více než 350 000 registrovaných uživatelů. V portfoliu Lagardere Active ČR se kromě hudební aplikace Youradio v budoucnu objeví také zpravodajská verze Youradio News.

Ta bude obsahově zaměřena na informace z byznysu, ekonomiky, politiky a společenského dění. Kromě audio materiálů vytvořených novináři z  Frekvence 1 a rádia ZET bude přinášet i unikátní informace z dalších médií a služeb napříč mediálním trhem. Posluchač tak získá díky této přelomové aplikaci zpravodajský audio obsah, který si sám navolí, a navíc nebude limitován místem ani časem poslechu.

Partnerský kvíz: Jak dobře se znají Sharlota a její přítel?

Jak se hvězdy popu změnily za 10 let? Avril upsala duši ďáblu, Nelly Furtado je machna!