Hudebním počinem roku je návrat Europe. Alespoň pro Vlastu Horvátha


Zastihla jsem ho v posilovně, kde si dával do těla - a energií přímo sršel. Vlasta Horváth je dobře naladěný i přesto, že se nedávno rozešel se svou původní kapelou.

Vlasta Horváth, vítěz druhé řady české SuperStar, rozpustil svou původní skupinu. Proč?  "Hudebně nám to nefungovalo, i když lidsky se potkáváme pořád bez problémů dál. Jezdím tedy zatím sám s kytarou a dávám dohromady kapelu novou," vysvětluje.

Co prožíváte při sledování SuperStar?
Zatím jsem samozřejmě neviděl všechno, protože to jsou jen castingy, ale musím říct, že jsem trochu rozpačitý. Myslím, že porota je letos dost tvrdá a někdy jde zbytečně až za hranice.  Viděl jsem toho ale příliš málo, abych mohl říct, zda se mi někdo líbí, nebo ne.

Nejlepší hudební počin letošního roku?
Bude to asi působit hloupě, ale moc mě baví comeback skupiny Europe, která vydala letos desku Last Look at Eden. Moc mě ta deska nadchla a dala mi novou inspiraci i pro mou další práci a skládání. Abych dělal muziku ještě víc bez kompromisů než dřív.

Kterou desku momentálně posloucháte?
Žádnou konkrétní. Snažím se být pořád v obraze, denně sedím na netu a pouštím si i to, co neznám.

Největší hit Europe The Final Countdown

Jakou svou písničku byste si nechal zahrát na pohřbu a na svatbě?
Na pohřeb Minuta ticha z mého prvního alba a na svatbu Víra nevinná, což byl můj první singl.

Byl jste se podívat na Kabátech?
Měl jsem jít a chtěl jsem je  vidět, ale bohužel jsem ten večer hrál. Pročítal jsem si a pouštěl ukázky a prý to bylo super, takže mě to docela mrzí.

Na jaký koncert české kapely byste rád zašel?
Přiznám se, že nemám žádnou top kapelu, spíš poslouchám zahraniční produkci, ale kamarádím třeba s Janem Toužimským z Arakainu a párkrát jsem na koncertě byl. Musím říct, že jejich muzika se mi líbí a vždycky mě nabije novou energií.

Takhle zpíval The Final Countdown v SuperStar Vlasta Horváth

http://www.youtube.com/watch?v=xP1mhc_uiI0