Hvězda Padesáti odstínů šedi se v Česku fotí s fanynkami!

Redakce

Herec Jamie Dornan, který se proslavil jako pan Grey ve filmu Padesát odstínů šedi, v České republice natáčí film. A po večerech se fotí s fanynkami v barech.

V lesích ve Vojenském újezdu v Brdech začalo v červenci natáčení koprodukčního snímku Anthropoid britského režiséra Seana Ellise, který připomíná atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha. V rekordních červencových vedrech se natáčely zimní záběry, kdy parašutisté po seskoku na území protektorátu odjíždějí zmapovat situaci v Praze a připravují svou další činnost.

Režisér Ellis obsadil hlavní role parašutistů Jana Kubiše a Jozefa Gabčíka herci Jamie Dornanem a Cilianem Murphym. Gabčíkovu partnerku Lenku Fafkovou si zahraje Aňa Geislerová. Partnerkou Jamieho Dornana bude Charlotte Le Bon známá z filmu Láska na kari.

Téma atentátu, stejně jako události, které operaci Anthropoid předcházely, a tragické následky, které čin přinesl, se staly námětem mnoha domácích filmových nebo televizních snímků. Nyní se příběhu ujal zahraniční tvůrce. Kromě Brd se má natáčet i v Praze a okolí. Režisér se štábem vybrali místa tak, aby bylo možno dosáhnout maximální autenticity.

„Poprvé jsem se začal zajímat o příběh operace Anthropoid v roce 2002, kdy jsem viděl televizní dokument o této události. Nikdy předtím jsem o operaci neslyšel a byl jsem doslova uchvácen činy a skutečnostmi, které jsem viděl,“ režisér Ellis. „Chci, aby to byl film plný emocí, ne epické válečné drama. Jde mi o osudy Kubiše a Gabčíka, chci poznat, co cítili,“ dodal.

„Není mnoho námětů ryze českých, které by překročily naše hranice. Tento příběh obrovské statečnosti, vlastenectví a ochoty za svou zemi položit životy je natolik silný, že bezesporu do světových kin patří,“ uvedl k filmu ministr obrany a herec Martin Stropnický.