Hvězda roku 2011 Jessie J: Kašlete na peníze!

Hana-Slivova

Zní trochu jako Pink nebo Lily Allen. Chris Brown si ji našel na YouTube a vzal ji s sebou na turné. Mezi její fandy patří Justin Timberlake a Kylie Minogue, písničku po ní "zdědila" Miley Cyrus. Dvaadvacetiletou Britku Jessie J vyhlásilo BBC talentem roku 2011 a předpověď se vyplňuje. Silný hlas Jessie J vydává 28. února debut Who You Are, už teď ho ale můžete slyšet ve dvou klipech. Koukněte na novinku Price Tag.

Jessice "Jessie J" Cornish je 22 let, narodila se v britském Essexu a odmalička toužila zpívat v divadle. V jedenácti poprvé hrála v představení Whistle Down the Wind, což jí vyneslo práci na muzikálové scéně ve slavném londýnském West Endu. V šestnácti dostala první nahrávací smlouvu, o dva roky později ji ale zasáhla mozková mrtvice a problémy se srdcem. A všechno začalo znova.

Nepije, nekouří, skládá. Deska vyjde 28. února
Ze zdravotních problémů se sice dostala, dodnes však nesmí pít alkohol, kouřit ani pít kávu. "Protože do sebe nemůžu nacpat žádné stimulanty, musím být sebevědomá. Když jsem ve studiu, říkám si, že nepotřebuju terapeuta, prostě jen potřebuju napsat písničku," vysvětluje.

Zpěvaččiny první "terapeutické" desky se dočkáme 28. února 2011; díky zájmu fanoušků o dva měsíce dřív, než se plánovalo. Jessie J ji pojmenovala Who You Are. "V hudebním světě se pohybuju od šestnácti. Ta deska bude přesně taková, jakou ji chci mít," tvrdí.  
Možná, že už jste na internetu narazili na první singl Do It Like a Dude; lehce kontroverzní klip si prohlédlo přes 13 milionů lidí.

Aktuální singl Price Tag je komornější, více písničkový a lépe v něm vynikne Jessiin silný hlas. Dívka v něm nabádá, abychom se tak nehnali za penězi a hmotnými statky, které nemají delšího trvání. "Proč všichni tak blázníte? Peníze vám přeci štěstí nepřinesou," vypráví ve videu, které má našlápnuto k úspěchu; za týden se na něj podívaly dva miliony fanoušků.

V písničce hostuje rapper B.o.B.. "Jessie musí být parní stroj. Přeci není možné, aby byl někdo tak neskutečně kreativní," řekl o zpěvačce.

Jessie J. Seznamte se

*Narodila se 22. 3. 1988 v britském Essexu
*Měří 185 cm a ráda nosí vysoké martensky
*V 11ti se poprvé představila v muzikálu, na West Endu pak hrála dva roky
*V 18ti ji postihla slabá mrtvice, od té doby nesmí kouřit, pít alkoholo ani kávu
*Na turné si ji jako předskokanku pozval Chris Brown. Jeho agent si ji našel na YouTube
*Zatímco v Anglii měla problém získat nahrávací smlouvu, v Americe uspěla ihned
*Původně nazpívala písničku Party In the USA, v níž zúročila zážitky z jednání o smlouvě. Skladbu ale přenechala Disney hvězdičce Miley Cyrus. "Je to na mě příliš popová skladba," vysvětluje.
*Mezi její fandy patří Justin Timberlake, Kylie Minogue nebo Perez Hilton  

 

 

 

 

 

 

Témata:,