Illuminati.ca a nové CD Ritualica.


Illuminati.ca a zpěvačka Jana Uriel Kratochvílová vydává tento rok již čtvrté CD Ritualica.

Illuminati.ca – Ritualica

Rituály mají nespočet podob, doprovází nás celým životem. Ne všechny jsou podkresleny hudbou. I hudba samotná a její poslech je pro mnohé z nás rituální záležitostí. Díky tvorbě Jany Uriel Kratochvílové (text)a Jiřího George Hrubeše (hudba) si můžete vytvořit energiemi prostupující či nabíjející rituální chvíle dle svého při poslechu nového CD Ritualica, která završuje letošní řadu nových CD. V pořadí již čtvrté album tvoří nádherné zakončení hudebního chrlení dvojice JK-JH se skupinou Illuminati.ca v roce 2014.
Jemné melodie prostupující do světa svižných a důrazných rytmů (Zero Down) přes originální mantry (Epilogi.ca) nesoucí se zdánlivě prázdným prostorem až po verše, které uvádí a zakončují střet hudebních i našich vnitřních světů a dálek zároveň. Hvězdné brány, Sluneční kódy otevírají nové cesty ke vnímání světa. Resurrection Fire, jak sám název napovídá, je písní v přísnějším hávu protkaným growling zpěvem.
Texty písní jsou buďto v anglickém nebo českém jazyce, výjimkou je píseň System Change která je nezvyklou a zcela ojedinělou kombinací obou jazyků a v celkovém pojetí dává tvorbě novou tvář i rozměr, kdy se autoři nebojí experimentovat jak s formou, tak s obsahem. Síla power groove songů na CD Ritualica je dovedena k dokonalosti za pomoci elektrických kytar, baskytar, bubnů, kláves a směsice elektro hudby, která je ideálně sladěna a společně s texty umocňuje to, co posluchač prožívá, vnímá a prociťuje po svém.
CD Ritualica míří na vaše pocity, projevy uvnitř i vně vás a možná i tam, kde začínají vaše každodenní rituály s vašimi vlastními vizemi.
Petra Konečná

official website Illuminati.ca

video

Skupinu Illuminati.ca a Janu Uriel Kratochvílovou mužete videť živě v LaFabrika – Praha 20/12

Tady si mužete poslechnout rozhovor s Uriel v pořadu Čajovna – Českého Rozhlasu Vltava

Témata: