Inaugurace Donalda Trumpa proběhla i v Praze

Redakce

Na návštěvníky nejzábavnějšího muzea voskových figurín Grévin Praha čeká žhavá novinka. Do voskové společnosti českých i světových politiků a celebrit přibude Donald Trump, 45. prezident Spojených států amerických, který se právě ujal úřadu.

Trumpova slavnostní inaugurace v muzeu voskových figurín Grévin Praha proběhla v předvečer té skutečné, která se za pozornosti celého světa již 80 let odehrává ve Washingtonu 20. ledna. Do muzea se na sochy amerických prezidentů, které jsou nyní v expozici už dvě, přišli podívat i zástupci Velvyslanectví Spojených států amerických.

Vosková socha Donalda Trumpa vznikala v pařížských ateliérech Grévin a její tvůrci před sebou měli velkou výzvu. Výroba voskové sochy totiž obvykle trvá 3–6 měsíců, a proto musela její výroba započít ještě před vyhlášením výsledků amerických voleb.

Ze stejného důvodu pracoval pařížský tým i na soše demokratické kandidátky Hillary Clintonové. Na modelaci sochy Donalda Trumpa pracoval sochař Eric Saint Chaffray, který přímo pro pražskou pobočku připravil již deset voskových soch, mimo jiné i jeho předchůdce v křesle prezidenta USA Baracka Obamu.

„V pařížský ateliérech vznikly hned tři exempláře voskové sochy Donalda Trumpa, které byly v termínu skutečné inaugurace odhaleny také v muzeích Grévin v Paříži a Soulu. Na výrobě pracoval sedmičlenný tým zahrnující vizážistu, vlásenkáře a kadeřníka, kostyméra i dentistu a výsledek je jako vždy perfektní. Když bude Donald Trump potřebovat, může si u nás zapůjčit svého dokonalého dvojníka, který za něj zaskočí,“ zavtipkovala Véronique Jeannin, generální manažerka Grévin Praha.

Donald Trump rozšíří kolekci voskových osobností muzea, kterých už v samém srdci Prahy najdete více než 80. Na výrobu sochy bylo použito celkem 23 kg vosku a jedná se o třetí nejmohutnější exemplář muzea hned po mýtickém Golemovi a francouzském komikovi Gérardu Depardieu.

Trump je oděný v klasickém tmavě modrém obleku s bílou košilí a hedvábnou červenou kravatou, ve kterém se objevoval během prezidentské kampaně. V muzeu Grévin tak nyní máte možnost vidět vedle sebe americké politické rivaly Baracka Obamu i Donalda Trumpa.