Jak být pro druhé lepším přítelem? Máme pro vás seznam věcí, na kterých můžete zapracovat

Redakce

Přátelé jsou pro nás stejně důležití jako naše rodina, ne-li občas více. Pomáhají nám v těžkých chvílích a vždycky tu pro nás jsou. Jak být opravdu dobrým přítelem, na kterého se můžou druzí spolehnout?

  1. Nesuďte pořád ostatní – Sami si myslete, co chcete, je to jen na vás, ale nemusíte pořád někoho kritizovat nebo odsuzovat. Pokud chcete mít kolem sebe více přátel, musíte být přátelští a brát je takové, jací jsou.
  2. Buďte spolehlivý – Pro druhé je důležitý člověk, kterému mohou plně důvěřovat a také se na něj spolehnout. Dobrý kamarád ví, co má dělat a co ne.
  3. Musíte respektovat to, že vaše kamarádka / kamarád má také svůj život – Pokud chcete, aby tu pro vás vždy vaše kamarádka či kamarád byli, tak je musíte akceptovat ve všech směrech a to i to, že mají svůj život. Nemyslete jen na sebe, ale také na ně.
  4. Nebojte se kompromisu – Vztah mezi dvěma lidmi není jednoduchým spojením a je tedy důležité, aby občas udělal někdo nějaký ten ústupek. Když najdete společnou cestu, tak vás to sblíží ještě víc.
  5. Naslouchejte – Je důležité naslouchat. Někdy má člověk tolik problémů či starostí, o kterých si potřebuje s někým promluvit, či se chce jen tak pobavit a je rád, když je tu pro něj někdo, kdo ho vyslechne.
  6. Buďte ohleduplní – Pokud má váš kamarád či kamarádka narozeniny, tak byste jim neměli přát na Facebooku, ale nějak je překvapit. Určitě je to potěší víc, co myslíte? Hlavně se tak ukáže pravé přátelství.

11 jednoduchých triků, jak si posílit sebevědomí: Chvalte se, zvyšte se a hýbejte se

10 hipsterských restaurací, které by se měly okamžitě zavřít