Jak dnes vypadá holčička z Vymítače ďábla?

Redakce

Jak dnes vypadá hvězda filmu Vymítač ďábla Linda Blair (55), která tam hrála hlavní roli? Bezvadně! A vůbec ne strašidelně.

„Po Vymítači ďábla si mě všichni spojovali s monstrem, v jaké jsem se ve filmu proměnila a mnozí ke mě přistupovali s viditelným strachem. A nevěřili byste, kolikrát po mě lidi chtěli, abych otočila hlavou kolem dokola,“ řekla v jednom z rozhovorů hvězda zmíněného hororu, ve kterém byla její postava posedlá ďáblem.
 
Už samotné natáčení, protažené z plánovaných tří měsíců na skoro tři čtvrtě roku a prodražené z pěti na jedenáct milionů, při kterém režisér William Friedkin střílel hercům za zády a fackoval je, aby u nich docílil autentického výrazu strachu, nebylo pro Lindu žádná legrace. Aby ve scénách vymítání stoupala hercům pára od pusy, musela být celá místnost, v níž Linda ležela na posteli, ochlazována čtveřicí větráků, přičemž Linda na sobě měla pouze tenkou noční košilku a dodnes je na chlad velmi citlivá. Navíc prý natáčení provázela řada zlověstných nehod – celkem devět na něm zainteresovaných lidí v jeho průběhu zemřelo a dům, kde se natáčelo, lehl popelem i s filmařskou technikou, která při natáčení podivně stávkovala.
 
Při svém uvedení o Vánocích 1973 rozpoutal film v Americe nevídanou hysterii. Diváci v kině údajně ječeli hrůzou, houfně omdlévali a museli být vynášeni ze sálu přivolanými zdravotníky. V médiích se rozhořely vášnivé diskuse ohledně účasti nezletilých ve filmech s drastickým obsahem, i kolem způsobu, jakým byly ve snímku použity náboženské motivy. Lindě bylo po uvedení snímku vyhrožováno smrtí a tak jí studio najalo tělesnou stráž, která ji hlídala ještě šest měsíců po premiéře. Získala Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli a byla v této kategorii rovněž nominována na Oscara, ale nominaci neproměnila, údajně proto, že byla nadabována a v několika scénách (mj. ve scéně, kde měla masturbovat krucifixem) zastoupena dalšími dvěma herečkami.
 
 
(Facebook.com)