Jak tento týden jíst zdravěji – snadné a rychlé návody Koule.cz

Redakce

Chcete jíst zdravěji, ale nevíte, jak na to? Dáme vám pár tipů na jídla, která vás nastartují na cestu za lepším životním stylem.

Připravte si vajíčkové muffiny. Stačí do muffinovače nasypat zeleninku, zalít to vajíčkem a muffinek okořenit něčím, co máte rádi. Pak to dejte péct na 180 stupňů na zhruba 15 min. Vytáhnětě muffiny z trouby a zkontrolujte, jestli už jsou pro vás vejce dostatečně udělaná. My je máme rádi víc naměkko. Případně si je nechte ještě v troubě dopéct.

Z řeckého jogurtu a koření připravte dip a nakrájejte si k tomu oblíbenou zeleninu. Ideální k filmu místo čipsů!

Z ovoce a jogurtu si připravte zmrzku. Rozmixujte vše dohromady a směs dejte zamrazit aspoň na dvě hodiny.

Do tortily (nejlépe kukuřičné, ne pšeničné) potřené řeckým jogurtem nebo třeba domácím hummusem smotejte zeleninu a třeba i pečené maso. Pak ji smotejte, dejte ji do alobalu a do lednice. Udělejte si jich víc a můžete mít na každý den oběd na sebou.

Na silnější plátky nakrájete batáty, okořeňte je a dejte na 200 stupňů péct. Po zhruba 15 minutách je vytáhněte, potřete je rajským protlakem, okořeňte třeba provensálským kořením, dejte si na to, co máte rádi na pizze, a vraťte pochoutku do trouby. Za zhruba 15 min vyndejte a můžete jíst. Dá se to jíst i studené, tak si batáty alá pizza můžete brát s sebou na svačinku nebo oběd.

Máte se ráda? Vyfoťte se na louce pomazaná třpytkami jako tyto dámy

Novinka: Pizza se 101 druhy sýra!