Jak udělat z normální rtěnky matnou? Tady je pět tipů, jak na to

Redakce

V poslední době frčí matné odstíny rtěnek a není se čemu divit, protože vypadají luxusně. My sami musíme přiznat, že je máme raději, než ty lesklé. Co ale s tou lesklou, co máte doma? Hlavně ji nevyhazujte, protože ji budete potřebovat. Chystáme se vám totiž ukázat pět tipů, jak si z normální rtěnky udělat matnou. Takže budete mít dvě v jednom.

  1. Měnič

Jakoukoli rtěnku můžete proměnit v matnou, a to díky superrychlému matujícímu produktu. Jedná se o inovativní výrobek, který si oblíbí každý. Jedním z důvodů je to, že díky němu zachováte klasickou rtěnku, ale budete mít i tu matnou verzi. Jediné, co musíte udělat, je to, že po natření rtěnky aplikujete matující gel. Jedinou chybou je to, že rtěnka moc dlouho nevydrží a musíte ji během dne upravovat.

  1. Matující Primer

Primer je jednou z věcí, kterou jsme si doopravdy oblíbili. Nejen, že krásně vyhladí pleť, ale také ji nádherně zmatní. Zjistili jsme jeho další plus, a to, že funguje i na rtěnku. Než to však uděláte, ujistěte se, že je bezpečný. Nesmí obsahovat silikony a dimethikon. Začněte rtěnkou, kterou si potřete své rty, a poté použijte primer, který lehce nanesete na své rty.

  1. Zmatňující papírky

Tohle je asi nejjednodušší technika ze všech. Zmatňující papírky jsou vyrobeny k tomu, aby absorbovali přebytečný olej a lesk a je jedno, jestli z obličeje nebo z vašich rtů. Když papírek použijete na rty, tak vysaje všechen jeho lesk a rty zůstanou bez lesku, tedy matné. Není to super?

  1. Rtěnka plus transparentní pudr

Tuhle techniku známe už dlouho, ale na rtěnku jsme to ještě nikdy předtím nezkoušeli. Účinky transparentního pudru jsou skvělé, a to nejen na rtěnku, ale i na obličeji. Rty namalujte rtěnkou a potom použijte nějaký malý štěteček, jako třeba ten, co používáte na oční stíny. Namočte ho do transparentního pudru a pomalu prášek vklepávejte do rtů. Budete nadšené.

  1. Matný oční stín

Pokud používáte hodně tmavé rtěnky, tak zjistíte, že s použitím transparentního pudru trošku zesvětlají, což může někomu vadit. Pokud si chcete odstín zachovat, tak si tuhle metodu zamilujete. Použijte matný oční stín ve stejném odstínu, jako je vaše rtěnka, a aplikujte ho štětcem z krajů doprostřed.

Chcete sexy tělo jako má modelka Izabel Goulart? Tady je 7 cviků, díky kterým se vám to povede

Sedm potravin, které vás překvapí. Zlepší totiž váš sexuální život!