Jako kdyby umřel Elvis nebo Kennedy, říkají o Michaelu Jacksonovi umělci


O smrti Michaela Jacksona (1958 - 2009) hovoří jeho rodina, přátelé a kolegové hudebníci.

Organizátoři londýnských koncertů Michaela Jacksona vyjadřují upřímnou soustrast jeho rodiněLiz Taylor, herečka a blízká přítelkyně
Nemohu tomu uvěřit, nechci tomu uvěřit… Můj život se zdá být tak prázdný… Budu se dál dívat na jeho fotku, kterou mi dal, a na niž napsal: Mé skutečné lásce Elizabeth, miluji tě navždy. A já jeho budu vždy milovat.

Jermaine Jackson, bratr
Můj bratr, legendární král popu Michael Jackson, zemřel ve čtvrtek 25. června v 14:26 našeho času. Pravděpodobně na srdeční zástavu. Žádáme, aby média respektovala naše soukromí. Alláh s tebou, Michaele, miluju tě.

Celine Dion, zpěvačka
Je to pro mě šok. Jsem tou tragédií hluboce zasažena. Byl to můj celoživotní idol. Nebyl jen talentovaný, byl prostě jedinečný, génius. Je to, jako kdyby umřel Kennedy nebo Elvis – obrovská ztráta. Soucítím s jeho rodinou.

Uri Geller, kamarád
Jsem na dně. Věřím, že jeho duše už je tam nahoře. Pořád se snažím uvěřit, že to není pravda. Myšlenka, že Michael tu už s námi není, je pro mě naprosto nereálná. Michael byl v dobré formě, zpíval a připravoval se na svoje vystoupení. Dával si pozor na to, co jí, když jsem s ním mluvil, byl v pohodě. A teď se stalo tohle a já jsem tím naprosto šokován.

Cher, zpěvačka
Mísí se ve mně asi milion pocitů, o kterých bych si nikdy nemyslela, že je budu mít. Byl skvělý zpěvák – Bůh vám nadělí různé dary a on byl jako dítě obdařen touhle schopností. Uměl zpívat jako nikdo jiný a dokázal být na jedné vlně s lidmi.

Lisa Marie Presley, exmanželka
Jsem velmi smutná a mísí se ve mně všechny možné emoce. Je mi strašně líto jeho dětí, které pro něj byly vším, a také jeho rodiny. Nemám slov, abych vyjádřila, jak obrovská je to pro mě ztráta.

Madonna, zpěvačka
Nedokážu přestat plakat nad tou smutnou zprávou.  Vždycky jsem Michaela Jacksona obdivovala. Svět ztratil jednoho z  velikánů, ale jeho hudba bude žít navždy. Mé srdce je s jeho třemi dětmi a s jeho rodinou. Bůh s ním.
    
Steven Spielberg, režisér
Stejně jako nikdy nebude další Fred Astaire nebo Chuck Berry nebo Elvis Presley, tak už nikdy nebude nikdo srovnatelný s Michaelem Jacksonem. Jeho talent a to, jak byl úžasný a záhadný, z něj udělaly legendu.

John Landis, režisér klipu k písničce Thriller
Měl jsem to štěstí poznat Michaela, když byl na vrcholu. Měl neobyčejný talent, byl opravdovou mezinárodní hvězdou. Měl složitý život plný problémů a navzdory jeho talentu zůstává smutnou figurou světové pop music.

P Diddy, zpěvák
Michael Jackson uvedl hudbu v život. Díky němo věřím v kouzla. Bude mi chybět.

Ostatky Michaela JacksonaArnold Schwarzeneger, kalifornský guvernér
Byl jednou z nejvlivnějších a nejzásadnějších postav hudebního průmyslu. Soucítíme s Jacksonovou rodinou, dětmi a fanoušky.

Usher, zpěvák
Moje srdce patří králi popu a jeho rodině.

Britney Spears, zpěvačka
Strašně jsem se těšila na jehdo londýnské turné. Měli jsme být v Evropě ve stejný čas a já se těšila, že půjdu na jeho koncert. Byl mou celoživotní inspirací a jsem velmi nešťastná, že zemřel.

Wyclef Jean, zpěvák
Byl to můj hudební bůh. Díky Michaelovi věřím, že hudbou je možné vyjádřit všechno. Bude žit věčně. Miluju ho. Bůh s ním.

Justin Timberlake, zpěvák
Ztratili jsme génia a hudebního guru. Nemám slov, abych vyjádřil, jak moc jsem zarmoucen Michaelovým odchodem. Byl vzorem a inspirací několika generací a já si vždycky budu vážit toho, že jsem s ním mohl stát na jednom pódiu.

Donna Summer, bývalá královna diska
Jacksonova smrt přišla jako naprostý šok. Jeho velikost byla v dokonalosti. Michael byl jedním z těch lidí, kteří nepřestanou, dokud nejsou dokonalí.

Akon, hiphoper
Michael Jackson toho dokázal tolik, že dokonce ani neexistují slova, která by vyjádřila, co udělal pro popmusic. Ovlivnil každého umělce, kterého osobně znám.

Beyoncé, zpěvačka
Jedinečný Michael Jackson měl větší dopad na muziku než kterýkoli jiný umělec v historii. Byl tím, čím se všichni snažíme být. Miluju tě, Michaeli.

Ne-Yo, zpěvák
Michael Jackson bude žít skrz svou muziku.

Russel Simmons, zakladatel labelu Def-Jam
Michael Jackson byl pro mou generaci tím největším hrdinou. Odvážný, jedinečný a neskutečně talentovaný. Bude nám hodně scházet.

MC Hammer, raper
Budu pro tebe truchlit, můj kamaráde, bratře, učiteli. Nikdy bych bez tebe nebyl tím, čím dnes jsem.

Matt Fiddes, bývalý bodyguard
Je to nej nejvíce nepochopený muž na světě. Každý si myslel, že je to pošuk, ale když jste byli s ním, zjistili jste, že se chová úplně normálně. On si o sobě nemyslel, že je tak slavný. Byl to velmi starostlivý kluk, měl dobré srdce. Jednou v noci v Londýně třeba  bezdomovcům tajně spoustu pizzy. Chtěli jsme, aby si také někdy užil normálního života, aby mohl jít třeba do obchodu, a tak jsme ho v hotelu převlékli a vyplížili jsme se ven.

Petr Bend, zpěvák
Jeho osobnost byla naprosto zásadní pro celou popovou muziku. Mě ovlivnil velmi, a to už někdy v mých 10 letech, když jsem u dědy v Bratislavě viděl v televizi záznam z jeho koncertu. Měl jsem z toho husí kůži. Byl to naprosto výjimečný člověk, který se narodil s ohromným talentem. Po Elvisovi to byl další zpěvák, kterého všichni napodobovali a obdivovali styl jeho zpěvu. Je to veliká škoda, a tak jako všechny jeho fanoušky a muzikanty, i mě to nesmírně mrzí.

Vlasta Horváth, zěpvák
Vzhledem k tomu, že jsem pracoval dlouho do noci, tak jsem si to ještě v noci přečetl na netu a nejdřív jsem tomu vůbec nemohl uvěřit.  Docela mě ta zpráva vzala, protože jsem ho obdivoval jak hudebně, tak umělecky. Všechno si musel sám  doslova vydřít, protože měl hodně těžké dětství, četl jsme o něm několik knížek. Přes veškeré skandály, kterým jsem stejně nepřikládal žádnou váhu a moc tomu nevěřil, preferuji, co dokázal. Vvážím si toho, jaký byl, pro hudební svět znamenal strašně moc. Vzhledem k tomu, že hudba není měřitelná a dá se vždycky zpochybnit, našli se určitě ti, kteří víc než jako kariéru a hudbu sledovali jeho soukromí, ale v duších fanoušků a hudebního světa zůstane navždycky zapsán jako král.

 

 

 

 

Témata: