Jamiroquai další hvězdou Colours of Ostrava 2017!

Redakce

Britská kapela Jamiroquai, nezaměnitelná legenda funku a acid jazzu, je další velkou potvrzenou hvězdou mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava 2017. “Obnovení Jamiroquai se svým frontmanem Jay Kayem přijedou do Ostravy s čerstvou kosmickou energií. Předvedou svoji strhující taneční show na pomezí funky, acid jazzu, soulu, rocku, diska i elektra,” láká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Jamiroquai od svého vzniku v roce 1992 získali nominace a cenu Grammy, vítězství v MTV Video Music Awards a Mobo Awards, mnoho nominací na Brit Awards, prodali desítky milionů alb, trhali rekordy v hitparádách, roztančili obří festivaly i největší světové koncertní haly. Šestnáctý ročník Colours of Ostrava proběhne od 19. do 22. července opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic a Jamiroquai v programu doplňují taková jména jako Imagine Dragons, Norah Jones, alt-J, Birdy, Moderat, Laura Mvula, Benjamin Clementine, Afro Celt Sound System nebo Nouvelle Vague.

Jamiroquai, které založil v roce 1992 frontman Jay Kay, se jako průkopníci “future funku” rychle prosadili po celém světě, stala z nich jedna z nejúspěšnějších globálních kapel. Od vydání debutového alba  Emergency on Planet Earth v roce 1993 dotáhli do dokonalosti to, jak chápat moderní pop, a svým pojetím ovlivnili řadu dnešních velkých jmen.

Mezi jejich slavné fanoušky patří Chance the Rapper, Pharrell, Tyler the Creator, Jungle, Redman nebo The Internet, hráli se Stevie Wonderem nebo Dianou Ross. Z Jamiroquai se stala jedna z nejrespektovanějších inovativních kapel naší doby.

Sedm jejich alb se dostalo do britské Top 10 (tři z toho na 1. místo). Jsou zapsáni v Guinessově knize rekordů jako nejprodávanější funkové album všech dob.

Vojtek nahrazen v Mefistovi! Kým?

6 nejlepších songů Afrojacka