Jan Kříž vyhrál druhou Thalii!

Redakce

Muzikálový zpěvák, vítěz reality show Robin Hood aneb cesta ke slávě Jan Kříž boduje. Za svůj skvělý výkon v brněnské verzi muzikálu Děti ráje, kde hraje postavu Michala, získal cenu Thalie za mimořádný jevištní výkon v kategorii opereta - muzikál. Kříž je nyní dvojnásobným držitelem ceny Thalie, tu první získal v roce 2012 za roli Dannyho v muzikálu Pomáda.

„Jsem šťastný, všichni víme, že jde o nejprestižnější divadelní cenu, je to pro mě velká čest,“ řekl Kříž, který se bohužel udílení cen Thalie v Národním divadle nemohl zúčastnit.

„Je mi to moc líto, bohužel jsem měl nasmlouvané představení a nebylo možné s tím hnout,“ dodal Kříž, za kterého cenu převzal jeho otec, herec Oldřich Kříž.

Nadšený z úspěchu Honzy Kříže a Dětí ráje je autor muzikálu a zároveň producent Sagvan Tofi. Ten dorazil do Národního divadla s produkční muzikálu Jájou Klíčovou.

„Jsem neuvěřitelně nadšený a moc děkuju nejen Honzovi, ale všem hercům z Dětí ráje. Myslím, že i za Honzu můžu říct, že tahle cena je nás všech za poctivou práci,“ řekl Tofi.

„Byla to hrozně dlouhá a náročná cesta, neustále mi někdo házel klacky pod nohy. Hodně lidí doufalo, že to nedokážu a Děti ráje na Moravě nebudou. A jsem šťastný, že všem těm, kdo tvrdili, že to nedám a Dětí ráje v Brně úspěšné nebudou, můžu vzkázat, že se spletli. Máme neustále vyprodáno, máme Thalii a jedeme dál,“ dodal Tofi.

Jan Kříž měl roli Michala v Dětech ráje hrát přd lety v pražské verzi. Po čtyřech měsících ale musel kvůli pracovnímu vytížení Dětí ráje opustit a role zbyla jen na Bořka Slezáčka.

Když mu producent Dětí ráje Sagvan Tofi roli nabídl nyní, musel dlouho zvažovat, zda to tentokrát zvládne. „Jsem rád, že jsem to přijal. To, že za tuhle roli budu někdy nominován na Thalii a dokonce nominaci proměním, jsem v době,, kdy jsem před lety odcházel, opravdu nečekal,“ dodal Kříž.

Aneta Langerová převzala dvojnásobnou platinovou desku

Video: Tento zpěvák vás dokonalým projevem přenese do pohádky Tisíc a jedna noc

Témata: