J.A.R.: Nejatraktivnější je Viktořík. My ostatní jsme bohudík nuly

Hana-Slivova

Funková armádá špásu neboli kapela J.A.R. chystá na 17. listopad 2010 tradiční oslavu svobody a také vlastních narozenin. Kromě J.A.R. se na koncertě představí i Pěkná, Milá, Rychlá, Chytrá, Atraktivní. Jak bude vypadat? Nechte se překvapit a zatím si přečtěte rozhovor s Otou Klempířem, který se v J.A.R. stará o rap. „Prosím čtenáře, aby všechny mé odpovědi v duchu nebo nahlas rapovali a dočkali se tak netušený vnitřní slasti,“ vzkazuje.

Kdo z vás bude v Lucerně nejrychlejší?
V nejrychlejší dechovce světa, a to tato JARní jistě prostě je, je vždycky napřed jenom jeden muž – bubeník Bady! A ten to táhne. Aje! Ouje!

A kdo nejatraktivnější?
Frontman grupy, nahodilý muž a cílevědomý zpěvák jménem Viktořík. Anebo ho může opět suplovat náš bubeník Bady. My ostatní jsme nuly. Totální nuly, bohudík.

Co ten název vašeho letošního listopadového koncertu vlastně znamená – Pěkná Milá Rychlá Chytrá Atraktivní v Lucerně?
Je to dementní slovní hříčka, která mě napadla v neděli odpoledne, kdy většina lidských mozků lenivě spí. První písmena dávají dohromady tajnej náročnej název Pěkná Mrcha. A ta jakože vystoupí v Lucerně.

Inzerujete, že na koncertě rozhodně nebudou žádní nesmyslní hosté. Máme se tedy těšit na nějaké smyslné, pěkné hosty? Nebo jenom na vás?
Věru dotaz na kost, ale já nechci přiznat žádnou barvu. Čekejme na pěknou mrchu, která ovládne sál a zahraje prim!  

Pěkná Milá Rychlá Chytrá Atraktivní v Lucerně

jedná se o tradiční koncert kapely J.A.R., který proběhne 17. listopadu 2010 ve velkém sále pražské Lucerny
17. listopadu kapela slaví nejen pád komunismu, ale i vlastní vznik
– lístky stojí v předprodeji 340 Kč

Když jsme u té Lucerny. Je to vaše tradiční koncertní místo, ovšem řada lidí nemá velký sál Lucerny příliš v lásce. Nepřemýšleli jste o tom, že byste se někdy posunuli do jiných prostor? Nebo máte k Lucerně sentimentální vztah?
Je to vztah profesionálního fotbalisty k trávníku. Je to asi o něco víc než vztah dítěte k pažitu, ale moc bych to nepřeceňoval.

Dvacáté narozeniny jste jako kapela oslavili loni. Co se bude – kromě 21. narozenin – slavit letos?
Letos oslavíme pozdní příchod nové jemné desky, která odpovídá našim představám. Doufám, že tam konečně bude dost místa na parketný dancing!

Parketný dancing v Lucerně 2009

Zazní z chystané novinky něco i v Lucerně, nebo fanouškům naservírujete jenom staré dobré hitovky?
Bude to mix, máme připravenou ochutnávku z čerstvých pecek, které prošly pečlivým výběrem všech hráčů. Veto měl při výběru každý. Hádali jsme se, co budeme hrát novýho, shodli jsme se na tom, ale nakonec jsme to stejně nedodrželi. Budeme hrát jiný nový skladby, než jsme se původně dohodli.

Parketný dancing v Lucerně 2008

http://www.youtube.com/watch?v=UEPXzHEOCNg

J.A.R. byli svého času průkopníci webové komunikace s fanoušky, tvořili vlastní obsah, známé jsou vaše koláže. Teď ale web stagnuje, funguje vlastně jen fanouškovská stránka na Facebooku. Proč už se vlastnímu webu tolik nevěnujete?
Zírání do monitoru už mě nevzrušuje tak jako dřív. Byl jsem skutečně průkopník webu? Ne, ani náhodou, já ho používal jen okrajově a pro své potřeby. Vlastně by se dalo říct, že mi sloužil jako ventil.
Nehovořme tu teď o nějakých průkopnících, spíš o tom, že jsou to zcela jiní lidé než my, odborníci, kteří vědí, jak síť opravdu funguje. Oni skutečně rozumí internetu. Je to new school… Na věku tam podle mě vůbec nezáleží, protože rozumět síti je radost a životní názor.

Oto Klempíř bude v úterý 16. listopadu hostem na Bontonu!

Témata:,