J.A.R. si posvítili na fanoušky – a dvacetiny oslavili skvělou hudbou


České funky jedničky J.A.R. slaví dvacítku. Čekali byste alkoholové excesy a čtyřpatrové dorty? Kapela sice přijela do olomouckého „účka“ oslavit dvacetiny v rámci celorepublikového turné, ale nehodlala si při tom odrovnat zdraví. Proto slavila klasicky a jak je pro ni typické – výtečnou hudbou.

Oslavit kulatiny kapely J.A.R. (a symbolicky i dvacáté výročí od Sametové revoluce) přišli hlavně lidé starší dvaceti let. U-klub se tak naplnil takřka do posledního místečka nadšenými fanoušky, kteří s napětím čekali na energickou oslavu Ota Klempíř rapujícífunku.
 "Jaři" začali svůj narozeninový set okázale – totiž potmě. Jednotka Akademického Rapu nastoupila na pódium až poté, co všechna světla zhasla, a na svoje fanoušky si tak pěkně posvítila zapnutými čelovkami. Po úvodním songu Nevidomý národ se ale skupina rozsvítila doslova a Účku se ukázala v plné kráse. S obrovským nasazením pak odehrála svůj narozeninový setlist, který symbolicky čítal dvacet písní.

Dokonalá souhra dokonalých melodií
Dlouhá kytarová sóla střídala výtečná dechová sekce i neúnavné „rapové“ duo Ota KlempířMichael Viktořík. Nebylo by proto fér tvrdit, že největší kus práce zastal oblíbenec, zpěvák Dan Bárta. Ten ale zase držel jiné prvenství – měl bezpochyby nejmokřejší a potom i rozepnuté svršky. J.A.R. jsou totiž především sehraný tým deseti výtečně spolupracujících hudebníků, což ostatně potvrzovali celý dvě hodiny trvající koncert.
Vrchol oslav dvacetiletého zažije velmi symbolicky 17. listopadu pražská Lucerna.

Setlist: Nevidomý národ, Pap Muziek, Kmotr Brown, Mydli to, Metamegamastítko, Neviděli mou funku, Brutek modelář, Začni za tmy, Zlaté struny, Dělnická 69, Potomek Prahy, Karambolage, Babička, Jsem pohodlný, Nuly, Superpéro, Knihovnička, Holého band, Maksimig, Bulhaři.

J.A.R.
4. listopadu 2009, Olomouc, U-klub

Podívejte se na fotky z olomouckého koncertu J.A.R.

Témata:,