Jazzový Woody Allen v Praze!

Marek-Bartos

Jedna z nejzásadnějších osobností světové kinematografie, režisér, scénárista a herec Woody Allen, vystoupí 20. prosince v pražském Kongresovém centru. Avšak nebude zde uvádět nový film, zrovna tak nepřijede jako bavič tzv. „stand up comedy“. Tyto Allenovy umělecké role jsou notoricky známé. Už méně lidí ovšem ví o jeho hudebních schopnostech. Klarinetista Woody Allen je frontmanem skupiny New Orleans Jazz Band, která v Praze rozjede večer v duchu klasického jazzu.

Pro leckoho to může být překvapivé, ale americký filmař má k hudbě, potažmo k neworleanském jazzu přibližně stejně úzký a dlouhý vztah jako k filmu. Svůj umělecký pseudonym si Allen ostatně vypůjčil od slavného klarinetisty a bigbandového kapelníka Woodyho Hermana (jeho pravé jméno je Allen Stewart Kongsberg) a od konce 60. let koncertuje Woody Allen veřejně. I dnes je možné slyšet jeho N.O.J.B. vyhrávat jazzové kousky z klasické éry 20. let  každé pondělí v hotelu Carlyle na Manhattanu. Tato jedinečná příležitost vidět muzikanta Woodyho Allena i u nás se nemusí již opakovat!

Woody Allen a New Orleans Jazz Band vystoupí v Kongresovém centru 20. 12. 2008 od 19 hodin. Vstupenky stojí od 800 až do 5500 Kč.

Woody Allen a New Orleans Jazz Band
Kde: Kongresové centrum, Praha
Kdy: 20. prosince 2008
Čas: 19:00

Témata: