Je jaro. Čas na úklid šatníku


Chcete na jaře nosit něco, v čem budete in, ale nechcete v tom potkat další dvacet slečen? Koule.cz vám přináší jarní inspiraci z nezávislého módního veletrhu Code Mode, který se uskutečnil od 3. do 5. dubna v pražské karlínské hale.

ŠATY
Skunk Funk
Mini rozevláté šaty dáváme na první místo. Zajímavé modely najdete například v obchodě Skunk Funk, kde si k nim můžete vybrat i originální kabelku.

Šaty od Hedush

Hedush a Koko
Na Code Mode nás zaujaly také modely od českých návrhářek Hedush a Koko. Některé z jejich modelů určitě najdete v obchodech Parazit, Harddecore nebo Pour Pour.

MIKINY
Yana Thal

Na jarní večery se perfektně hodí mikina z jemného saténu. Jana Thálová navrhuje nejen originální střihy, ale neotřele kombinuje i svěží barvy a vzory. V takové mikině určitě vyhrajete hru na schovávanou v rozkvetlém parku.
Cena: kolem 1500 Kč

 

 

PRÁDLO
Yana Thal
Jana Thálová
má bohaté zkušenosti i se šitím spodního prádla. Spolupracovala totiž s londýnskou návrhářkou Vilmou Oakley na šití korzetů. Neuvěřitelně jemným sexy korzetem ohromíte ještě více, pokud si k němu vezmete originální volánkové kalhotky.
Cena: kolem 3000 Kč

BOTY

Boty od holek z Odd Room

Odd Room
Designérky z Odd Room nabídly ve svém stánku kromě vlastních modelů také boty s odkazem na 80. léta od značek Creative Recreation a Reebok. Mnoho podobných nabízí i hiphopový obchod Queens.
Cena: kolem 2000 Kč

Basmatee
Na jaro si vyberte lehké a pohodlné tenisky. Třeba ty od Asics Onitsuka Tiger. Ty si můžete koupit například v obchodě Basmatee, kde každý kousek oblečení je uměleckým dílem.
Cena: kolem 2000 Kč

 

BRÝLE

Legrační plastové brýle z 90. let

Odd Room
I do Česka už dorazil trend směšných plastových brýlí z 80. a 90. let. Připravte se na asymetrii, zvířecí vzory a neonové barvy. Obchod Odd Room, kromě vlastní tvorby značek Odivi, COUR-NOUT a Jakoby, nabídl právě takové.Pokud jste si nestihli koupit ani jedny, zkuste si o ně napsat, třeba vám je designérky z Odd Room objednají přímo z Francie.
Cena: kolem 500 Kč


Optika Žilka

Pokud si potrpíte na luxus, běžte do Optiky Žilka, kde se o vás perfektně postarají a vyberou vám brýle, které se k vám nejvíce hodí, třeba od proslulých inovativních designérů jako Oliver Goldsmith nebo Alain Mikli. Uvidíte, jak vypadají opravdové brýle.
Adresa: Na Slupi 2c, Praha 2

Poslechněte si, co o rodinném podniku říká sám Oliver Goldsmith

POLŠTÁŘE

Polštář z Vohozu

Vohoz
Na lenošení se vám budou hodit originální polštáře od značky Vohoz, která vyrábí také krásné tašky nebo trička.
Cena: kolem 600 Kč

 

 

 

 

 

O přehlídce jarní, mladé a nezávislé módy Code Mode si můžete přečíst tady.