Jen tma, vy a silnice: 5 strašidelných příběhů řidičů z jejich nočních cest

Redakce

Osamělé cesty nocí můžou být dost dobrodružné, zároveň ale také nebezpečné a někdy i dost děsivé. Následující historky dokazují, že nikdy nevíte, co se na vás ze tmy vyřítí.

  1. Žena v bílém
    „Dělám noční směny a zapomněl jsem si doma sendvič k obědu, a tak jsem se rozhodl o pauze pro jídlo zajet a sníst ho v autě během cesty zpátky. Protože jsem spěchal, jel jsem zadní, kratší cestou. Zhruba v půlce cesty jsem si všiml, že přede mnou u silnice stojí bosá žena v bílých šatech. Když jsem projížděl kolem ní, zpomalil jsem, myslel jsem, že je opilá a nechtěl jsem, aby mi skočila pod kola nebo tak něco. Do tváře jsem se jí ale nedíval. Až o několik minut později mi došlo, že stát v půl třetí ráno bez bot u cesty je trochu divné… Dodnes si říkám, že byla určitě jenom mimo,“ líčí v internetové diskuzi jeden stavař.
  2. Svítící oči na silnici
    Tento příběh se stal jinému muži během noční cesty přes Švýcarsko. Projížděl zrovna údolím, byly asi dvě hodiny v noci, když si všiml, že vedle silnice proti němu někdo běží. Jak se objekt blížil, řidič si uvědomil, že je to muž a že běží dost podivně, vyhazuje zvláštně nohy a škube sebou. Aby ho neoslepil, vypnul řidič dálková světla a v ten moment k němu běžec obrátil oči. Ty oči prý naprosto nelidsky zářily, přeběhl mi z toho mráz po zádech. Muže to tak vyděsilo, že dupl na plyn a rychle ujížděl. Nejbližší město bylo 30 kilometrů.
  3. Přímo z kukuřičného pole
    Žena jela ve čtyři ráno do práce po polní cestě v Indianě. Najednou kousek před ní přímo z kukuřičného lánu vyběhl muž s vytřeštěnýma očima a celý od krve. Vykřikla strachy, rychle ujela a zavolala policii. Nakonec se ukázalo, že muž měl autonehodu a po poli bloudil v šoku. Uff!
  4. V obklíčení
    Student vysoké školy se vracel pozdě v noci z večerní přednášky, když mu před auto v nestřežené chvilce vletěl jelen. „Odhodilo ho to pár metrů dopředu. Vzal jsem baterku a šel se podívat, jak na tom to zvíře je, nebyl to první jelen, kterého jsem porazil. Nevím, jak to zvládl, ale nikde na cestě nebyl,“ popisuje mladík. Posvítil si tedy baterkou a rozhlédl se po okolí cesty – a tehdy přišlo to děsivé. Z obou stran byl obklopen dalšími jeleny, kteří jen tiše stáli a zírali na něj.
  5. Mlžní lidé po nehodě
    Dva muži, bratři, jeli po půlnoci z festivalu, když tu najeli na patník. Trochu to jimi otřáslo, ale nic se jim nestalo. Když jeden z nich vylezl zkontrolovat auto, měl pocit, že na louce vedle silnice stojí zamlžené šedé siluety připomínající lidi. Přisoudil to otřesu z nehody, nasedl a jelo se dál. Celou cestu měl ale pocit, že někdo sedí na zadním sedadle. Za pár dní o tom řekl svému bratrovi a ten přiznal, že mlžné lidi viděl také.

Brr! 4 příklady nejděsivějších lékařských pokusů, které někdo skutečně provedl

Tohle doma fakt nezkoušejte! Nejhorší způsob mučení v historii vymysleli Peršané