Jiří Pomeje: Poslouchám Beyoncé a budu rapovat

Lubos-Prochazka

Vystudovaný herec Jiří Pomeje (46) se spíše než herectvím nebo podnikáním proslavil skandálním manželstvím se zpěvačkou Ivetou Bartošovou (44). Po rozvodu o něm nebylo příliš slyšet, teď se ale vrací na scénu. Moderuje totiž noční show na Frekvenci 1. Jestlipak víte, že rád poslouchá Beyoncé nebo Shakiru a mezi jeho oblíbené filmy patří Láska nebeská nebo Notting Hill? A kolik byste si vsadili na to, že se z něj stane rapper?

Vysíláte od konce prosince a vaši show Česká noc, do které telefonují posluchači a svěřují se vám s problémy, má velký úspěch. Čekal jste ho?
Ne. Zatím moderuju z pondělí na úterý a ze čtvrtka na pátek od půlnoci do tří, ale nikdy jsem ještě neskončil přesně, protože lidé pořád volají. Životní příběhy mě zajímají. Je krásný, že lidé důvěřují klukovi, který si prošel sra……

Při vašem prvním vysílání se dovolal muž, který říkal, že se chce zabít. Řada lidí si myslí, že to bylo předem připravené.
To nebyl žádnej fejk! Nejsem blázen, abych si z takové věci, jako je sebevražda, dělal srandu. Ten člověk byl opravdu v háji. Chci mu zavolat a zjistit, jak na tom je.

Když už je z vás moderátor v rádiu, prozraďte, co rád posloucháte za hudbu?
Třeba Beyoncé, protože to je pořádná ženská. A kupodivu – jak nejsem na hubený vyžle – tak mě poslední dobou baví Shakira. A jinak Barbra Streisand, to je moje láska největší. Jinak musím se pochlubit, teď mi nabídli nazpívat písničku. Ale to já neumím, DAMU jsem absolvoval s jednou koledou.

Rozhovor s Jiřím Pomeje: Natočím rapovou písničku

Co s tím uděláte?
Mám udělat rap, tak jsem si říkal, že by byla fajn nějaká věc o lásce. Chci poprosit Michala Viktoříka (pozn. red. – textař a člen kapely J.A.R.), ať napíše text o tom, co jsem zažil. Žádný Heja, heja! (píseň Jiřího exmanželky Ivety Bartošové). Chci natočit optimisticky zamilovanou písničku, ve které budu možná jen recitovat.

Jste vystudovaný herec. Zajímáte se o aktuální kinematografii, chodíte do kina?
Kino nestíhám, ale těším se, až si udělám čas. Spíše se dívám na filmy doma. Mám rad romantiku: Podzim v New Yorku, Notting Hill nebo můj nejoblíbenější film Láska nebeská. Ale teď jsem si nechal sehnat snímek, který jsem chtěl vidět kvůli práci na Frekvenci 1. Je to Samotář v Seattlu s Tomem Hanksem – o tom, jak rádio může člověk změnit život.

Čtěte na Kouli: Jiří Pomeje rozmlouval posluchači sebevraždu

Témata: