Justin Bieber, nejcitovanější „celebrita“ na Facebooku a Twitteru

matoush

Šestnáctiletý zpěvák Justin Bieber má podle internetového průzkumu větší vliv než Dalajláma nebo americký prezident Barack Obama. Alespoň to tvrdí takzvaný Klout index, který zjišťuje, jak často se o kom lidé baví. Jak jistě sami uznáte, takto přelomová informace si zaslouží být ústředním tématem prvního letošního šrumce v šoubizu.

Klout, tvůrci označovaný jako „další milník ve světě sociálních sítí,“ je metoda, která vypočítává váš vliv v internetové komunitě. Pomocí komplikovaného algoritmu vyhodnocuje, jak často vás běžní uživatelé zmiňují ve svých příspěvcích na Facebooku, Twitteru a dalších sociálních sítích. Ten, o kom se lidé nejčastěji baví, by tak teoreticky měl být i tím, kdo nejvíce ovlivňuje jejich životy.

Při pohledu na výsledný žebříček, jak jej představil britský deník The Guardian, je však zřejmé, že pokud se o vás mluví, ještě to neznamená, že vás berou vážně. Na samotné špici se totiž umístil zpěvák Justin Bieber (16). Jako vítěz obdržel sto bodů a nechal daleko za sebou jak Dalajlámu (s 90 body), Lady Gaga (89) a dokonce o deset míst převálcoval amerického prezidenta Baracka Obamu (88).

Poslechněte si poslední singl Justina Biebera U Smile

Je také zajímavé, jak často lidé jednotlivé osobnosti doslovně citují. Tweet prezidenta Spojených států předá v průměru 50 tisíc uživatelů, zatímco rozkošného pubescentního pokládka Justina Biebera 250 tisíc.

Co z toho pro nás vyplývá? Pokud budeme pesimisty, začněme se bát, kdy virtuální svět objeví LušTěLa.
Cítíme-li se jako optimisté, budeme věřit, že si z mladičkého klenotu současné pop music lidé dělají legraci.
Protože jsme však realisté, tvrdíme, že pod Justinovou nadvládou nás letos čekají velké věci.

poll
Témata: