Kabáti chtějí porazit Madonnu. Megakoncertem za dva týdny

Lubos-Prochazka

Kabát svůj kotel rozbalí u letohrádku Hvězda v Praze 6 v sobotu 12. září. Vojtkova skupina během léta hodně trénovala a zkoušela, tři dny dokonce strávila v Kulturním domě Sítná v Kladně. Členové kapely prohlásili, že by byli rádi, kdyby na jejich koncert přišlo víc lidí než na Madonnu. Na její show dorazilo v Praze asi 42 tisíc lidí.

Koncert Kabátů u Letohrádku hvězda proběhne u příležitosti 20. výročí společného hraní ve stejné sestavě – Josef Vojtek (zpěv), Ota Váňa (kytara), Radek Hurčík (bicí), Milan Špalek (baskytara a texty) a Tomáš Krulich (kytara). Počet návštěvníků pořadatelé odhadují až na 50 tisíc. Počet vstupenek ke stání před jevištěm je početně omezený. Z bezpečnostních důvodů se totiž u takto velkého koncertu sektor pro stojící diváky minimálně jednou předělí koridorem z nášlapných zábran, aby se zamezilo případné tlačenici diváků. „Je to asi největší akce, jakou kdy Kabát udělal. K těm 20 letům jsme chtěli uspořádat něco jiného než běžné turné,“ řekl lídr kapely Pepa Vojtek s tím, že zahrají bez předkapely. Posluchači můžou očekávat průřez všemi alby Kabátua hity, které si oblíbily skoro všechny generace posluchačů, jako například Žízeň, Moderní děvče, Starej bar, Colorado, Láďa, Bruce Willis, Šaman, Bára, Na sever nebo Pohoda.

Praha posílí dopravu
V době koncertu posílí dopravní podnik spoje městské hromadné dopravy – hlavně ke stanicím metra Hradčanská a Nové Butovice. Podle pražského magistrátu kvůli bezpečnosti návštěvníků bude uzavřena ulice Ankarská, která propojuje Vypich s Petřinami, a omezí provoz v Bělohorské ulici. Pořadatelé také upozorňují, že v nejbližším okolí koncertu nejsou dostatečné parkovací kapacity.

Podívejte se na Kabáty a jejich Dole v dole

http://www.youtube.com/watch?v=PGwYZgmK9Gc&feature=related

Podívejte se na Kabáty a jejich Colorado

 http://www.youtube.com/watch?v=btyB081oaFo&feature=related

Kabát
Kde:
Vypich, u letohrádku Hvězda v Praze 6
Kdy: 12. září
Čas: 20:00
Vstup: 790 Kč, 550 Kč, 390 Kč v síti www.o2extra.cz

Témata:,