Kabáti dotočili Banditi di Praga a míří s nimi do obchodů

Hana-Slivova

Kabát frontmana Pepy Vojtka dokončil desátou řadovou desku. Jmenuje se Banditi di Praga a do obchodů se dostane v pátek 10. prosince 2010. Už teď si ale můžete poslechnout ukázky.

Po ročních přípravách a dvouměsíčním intenzívním natáčení ve studiu Sono se zrodilo desáté studiové album skupiny Kabát. Kapela ho pojmenovala Banditi di Praga. "Jen pro dokreslení, jak dlouho jsme to dělali. Dnes jsme museli Milana Špalka (textař a baskytarista, pozn. red.) přemístit domů autem uzpůsobeným na zimní provoz, protože do studia přijel na konci léta v triku, sandálech a samozřejmě na letních gumách. I tak dlouho se dá točit deska. Jo, a (producent a zvukař, pozn. red.) Milan Cimfe je fak hustej, že zůstal v sandálích," píše se na webu Kabátů.

Album je žánrově pestré, muzikanti nezapomněli na tvrdší začátky, střihli si ale třeba i šanson. Ukázky si poslechněte tady.
Místo mají na albu také skladby Schody a peří, prach a broky, které zaznějí v prvním českém 3D muzikálu F. A. Brabce V peřinách. Brabec, jenž s kapelou pracoval na klipech Burlaci a Malá dáma, pro Kabát chystá i video k titulní skladbě z nové desky.

Poslechněte si Kabát

http://www.youtube.com/watch?v=5-7vS1DXD0w

Do prodejní sítě Tesca se deska dostane 10. prosince, od 17. prosince pak bude k dispozici ve všech obchodech s deskami. Pro autogram si fandové mohou přijít 12. prosince v 18:00 do Obchodního centra Letňany a 14. prosince v 15:00 do OC Eden. V Brně budou Kabáti 16. prosince v OC Futurum (15:00) a Avion Shopping Parku (18:00).

Témata:,