Kam jet v tomhle počasí? Rozhodně k moři!

Redakce

Všude slyšíme, jak se podzimní dovolená u moře stala pro nás Čechy velmi oblíbenou. Byla by tedy velká škoda nenapsat o tom nějaký zajímavý článek s tipy, kam vyrazit. Rozhodně nesmí chybět moře, nádherná pláž a nějaký ten koktejl, co říkáte? Tak jdeme na to.

  • Dominikánská republika – dvacet osm stupňů. Listopad je měsícem, kdy v Dominikáně končí období dešťů a začíná hlavni turistická sezóna. Teploty jsou zde okolo krásných dvaceti osmi stupňů a moře má asi dvacet pět. Mezi nejoblíbenější regiony patří Punta Cana, která se pyšní dokonalými bělostnými plážemi, nebo Puerto Plata. Pokud chcete něco klidnějšího, tak navštivte méně navštěvovanou Samanu.
  • Spojené arabské emiráty – třicet jedna stupňů. Nádherné místo, kde si užijete slunečné a teplé dny. Právě na podzim sem jezdí nejvíce lidí, protože v létě je až čtyřicet stupňů, které jsou pro někoho moc. Pokud se pro toto místo rozhodnete, čekají vás nádherné pláže a luxusní architektura. Pozoruhodné jsou i místní trhy, noční i denní zábava, bary a restaurace. Nudu tedy opravdu nečekejte.
  • Kapverdy – dvacet sedm stupňů. Pro mnohé z nás jsou Kapverdy ne tak úplně známou destinací. S jistotou však můžeme říct, že stojí za to. Krásné ostrovy nacházející se jižně od Kanárských ostrovů nabízí nádhernou odpočinkovou dovolenou. Počasí se zde pohybuje kolem dvaceti sedmi stupňů, takže se krásně opálíte. Pokud toužíte po exotice za nižší cenu, tak je tohle místo to pravé.
  • Egypt – dvacet sedm stupňů. Ano, i do Egypta můžete zajet a nebudete litovat. Rudé moře nabízí skvělé podmínky pro podzimní dovolenou a byla by škoda to nevyužít. Pokud toužíte po slunění na pláži, tak neváhejte. Můžete navštívit Hurghadu, Sharm El Sheikh nebo Marsu Alam. Nezapomeňte si doma potápěčské vybavení, protože podmořská hladina je zde pozoruhodná.
  • Thajsko – třicet stupňů. V Thajsku jsou celoročně vysoké teploty, ale pokud toužíte po normálních třiceti stupních, tak je podzim ideální. Nejen, že si užijete nádherné pláže, ale můžete i cestovat a poznávat zdejší klenoty. Míst, která stojí za návštěvu, je zde nespočetně, takže záleží jen vás, co chcete vidět. Rozhodně si však nenechte ujít nádherný Phuket, který patří mezi nejznámější thajská letoviska a pyšní se luxusem.

Podzimní cestování: Nejlepší místa, kam vyrazit v říjnu

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?