Kam v létě za tancem? Na festivaly a do tanečních studií


Léto, prázdniny, rekreace – to je ideální čas pro pouliční tanec. Street dance se objeví na mnoha akcích: SDK, Hip Hop Jamu nebo na libereckém Babylon Rooftop festivalu. Většina tanečních škol ukončila sezónu a vypravila své svěřence na letní workshopy a soustředění. Vyhnout se tanci bude tyto prázdniny velmi těžké…

Kdo má rád kvalitní podívanou, nesmí vynechat Street Dance Kemp v Jedovnicích u Brna. Nejmasivnější taneční akce v Evropě nabídne divákům od 8. července sérii různých battlů, v nichž se utkají osobnosti mezinárodní street dance scény. Akci tradičně zakončí očekávaný SDK Europe Battle, klání nejlepších světových skupin. Opět dorazí špičkoví tanečníci z Japonska, Francie a USA, takže bude rozhodně co sledovat.

Pouliční tanec na známých festivalech
Prostor pouličnímu tanci uvolní i známý open-air festival Hip Hop Jam, který se letos uskuteční 10. a 11. července ve Svojšicích u Pardubic. V sobotu nabídne několikahodinovou street dance show.
I další hiphopová událost vsadila na účast tanečníků. Liberecký Babylon Rooftop festival, který 25. července hostí taková jména jako PSH, Orikoule nebo Supercroo, uspořádá i taneční battle o rovných 10 000 korun.
Všechny elementy hiphopové kultury bude již popáté prezentovat festival Battle Kings 1. srpna v Rýmařově. Na několika pódiích se diváci setkají se známými rapery, kupříkladu s Vladimirem 518, Hugo Toxxxem nebo Mojou Rečí. Těšit se můžete i na beatbox battle a graffiti jam. Bez pouličního tance by to však nebyly všechny elementy! Battle Kings tak představí na tanečním pódiu další várku newstyle a breakdance battlů.
Pro nadšence, kterým ani takováto porce pouličního tancování nestačí, je tu ještě mezinárodní taneční festival Let´s Dance 23. – 26. července v Praze. Hlavním tahákem festivalu bude James Painting, street dance tanečník vyhlášeného londýnského studia Pineapple.

Kam si jít během léta zatančit?
Pokud se nechcete na taneční výkony jen dívat, ale také se něco naučit, měli byste navštívit specializovaná studia. Na letní kurzy tance narazíte převážně v Praze, ale nejen tam. Studia Dance Perfect na Národní třídě a Dance Station na Hájích připravila pro zájemce řadu kurzů, zahrnujících styly od moderny přes latinu až po street dance. Letní výuku chystá i Dance House, nově založené studio choreografky Leony Qaši Kvasnicové, která se zviditelnila v porotě taneční soutěže StarDance.
Možnost naučit se tancovat budou mít ale i obyvatelé Brna, Plzně nebo Jablonce nad Nisou. Zde totiž rozjíždí své letní projekty taneční škola Centrum tance.

Témata:,