Kam vyrazit o víkendu?

Redakce

A další víkend před námi. Kam vyrazit tentokrát?

  • Podzimní mlsání na hradě Štenberk

Kde: hrad Štenberk

Popis: Po roce si budete moci opět zamlsat na hradě Štenberk v rámci podzimního festivalu. A nebude to ledajaké mlsání. Připraveny pro vás budou netradiční pochoutky z dob minulých inspirovaných knihou „Dobrá kuchařka českých šlechticů a měšťanů od gotiky po baroko“. Ochutnávat je budete moci v sobotu 15. 10. od 10:00 do 16:00 hodin. Vše bude doplněno přehlídkou a degustací vín. Samozřejmostí je prohlídka hradu.

Vstupné: základní: 140 Kč; snížené: 100 Kč; rodinné: 380 Kč

  • Havel @80 v Lucerně aneb osmdesát gratulantů k osmdesátinám

Kde: Praha

Popis: V sobotu vyvrcholí akce Havel@80, kterou pořádá Knihovna Václava Havla na počest k jeho nedožitým osmdesátinám. V 17:00 hodin bude zahájena v pražské Lucerně výstava názvem Hele, Havel! A rovněž představení stejnojmenné knihy. O hodinu později začne hudební program a ve stejný čas také filmová projekce. Mimo jiné na akci vystoupí Eva Holubová, Olga Sommerová, The Plastic People of The Universe, Jiří Mádl, Táňa Vilhelmová a další.

Vstupné: zdarma

  • Otevřená zahrada-dýňová slavnost

Kde: Brno- střed

Popis: Blíží se nám Halloween, tak proč si nanečisto nevydlabat dýni? Třeba v neděli 16. 10. v rámci Otevřené zahrady. Těšit se můžete na soutěž o nejhezčího dýňového bubáka, prodej dýní různých tvarů a velikostí, výtvarnou dílnu pro děti i dospělé (Vydlabej si dýni), farmářský trh, vystoupení kapely  Tranzan, dýňové dobroty z Rebia, opékání buřtíků a zahradní občerstvení z Gril La Bouchée. Hledat se bude i nejlepší dýňový koláč v rámci soutěže Upeč, přines, vyhraj!

Vstupné: základní: 60 Kč, rodinné: 150 Kč