Kanye West jako hulvát a Lady GaGa v krvi. I to byl večer cen MTV Video Music Awards


Nejlepším videoklipem roku v MTV Video Music Awards se stal hit Single Ladies od Beyoncé. Cenu za nejlepší mužské video si odnesl T.I. za Live Your Life, cenu za ženské video pak country zpěvačka Taylor Swift. Objevem roku se stala Lady GaGa. Předávání cen proběhlo včera v newyorském divadle Radio City Music Hall. Pozvání opět přijaly celebrity první velikosti. A nouze nebyla ani o skandály.

V žánrových cenách se nejlepším hiphopovým videoklipem může pyšnit Eminem za We Made You, popovým videoklipem Britney Spears za oblíbený Womanizer. Takzvanou cenu Moonman, která opravdu zpodobňuje člověka na Měsíci, vyhrála za nejlepší rockové video 21 Guns skupina Green Day.

Podívejte se na vítězný videoklip Beyoncé

Vlezl na pódium a ztrapnil vítězku
Velký skandálů ztropil raper Kanye West. V momentě, kdy Taylor Swift pronášela děkovnou řeč za cenu pro nejlepší ženské video, vykročil na pódium a ujal se slova. „Taylor, jsem za tebe opravdu šťastný, nechám tě to dokončit. Ale chci jen říct, že Beyoncé měla jeden z nejlepších klipů všech dob,“ pronesl Kayne West. Taylor Swift tím naprosto ztrapnil – nebyla schopna slova. Když o několik minut později přebírala Beyoncé vlastní cenu, dala své kolegyni prostor děkovnou řeč zopakovat…

Podívejte se na trapas, který způspbil Kayne West

Večer ve znamení krále popu
Show otevřelo očekávané a dech beroucí vystoupení Janet Jackson. Zpěvačka ho věnovala svému bratrovi, mrtvému králi popu Michaelu Jacksonovi. Neočekávaný, ale příjemný byl osmiminutový projev Madonny, která spolu s diváky vzpomenula na své první osobní setkání s hudební legendou. „Nikdy jsem neměla matku, ale on nikdy neměl dětství,“ prohlásila Madonna. „Není pochyb o tom, že Michael byl jedním z největších talentů, co kdy spatřil světlo světa,“ pokračovala. Velkolepé předávání cen zakončila, opět symbolicky, projekce dokumentující přípravy Jacksonovy koncertní šňůry.
Čtěte na Kouli
o nečekané smrti Michaela Jacksona.
Čtěte
o posledním rozloučení s Michaelem Jacksonem.

Extravagantní kostýmy a Lady GaGa v krvi
Skoro víc než na předávání samotných cen se při velkolepé show upírala pozornost na modýlky, v nichž hvězdy dorazily. Uchvátila J.Lo v elegantních zlatých koktejlkách a Beyoncé v sytě červených šatech. Svým outfitem šokovala Lady GaGa: vzala si dekadentní korzetové šaty doplněné kloboučkem, v nichž se ale téměř vůbec nemohla hýbat. Extravagantní kostýmy vyměnila během večera ještě několikrát. Pohoršila pak obecenstvo svým vystoupením Paparazzi, v němž, potřísněná umělou krví od hlavy až k patě, simulovala vlastní smrt.

 

Témata: