Karel Gott dostal na Pražském hradě Medaili Za zásluhy

Lubos-Prochazka

Zpěvák Karel Gott (70) se dočkal. Ve středu večer dostal od prezidenta republiky Václava Klause u příležitostní oslav 91. výročí vzniku republiky Medaili Za zásluhy. Ocenění převzala na Pražském hradě i zpěvačka Eva Pilarová (70).

Karel GottO vyznamenání pro Karla Gotta se v posledních dnech v médiích hodně spekulovalo. Sám Mistr novinářům o víkendu řekl: "Pozvání jsem dostal, smoking se žehlí." Gott převzal medaili Za zásluhy v polovině slavnostního ceremoniálu. Když kancléř Jiří Weigl četl z jeho životopisu, měl zpěvák slzy v očích.

Gott děkoval fandům, teď ho čekají koncerty s Evou Urbanovou
Novináři budou zcela jistě komentovat, zda si zpěvák vyznamenání zasloužil a jak šel na ruku minulému režimu. Jedno je ale jisté – Gott je fenomén, na kterém vyrostlo několik generací a Medaile Za zásluhy mu jako dík za celoživotní přínos právem patří. "Je to hlavně díky mým fanouškům, kterým moc děkuji," řekl Gott po předávání na Pražském hradě a odebral se na slavnostní recepci pořádanou prezidentem. V nejbližších dnech pak Zlatého Slavíka čeká několik vystoupení po Česku s Evou Urbanovou.

Podívejte se na Karla Gott s německým rapperem Bushidem a jejich píseň Für immer jung (Být stále mlád):

 

 

Témata: