Karel Gott oslavil 70. narozeniny. Zpíval jako o život

Lubos-Prochazka

V pražském hotelu Ambassador na Václavském náměstí proběhla včera večer velká oslava 70. narozenin Karla Gotta, kterých se dožívá právě dnes. Mistr pozval stovky svých kamarádů, spolupracovníků a také nejvěrnější novináře. Byla mezi nimi i Koule.cz. Gratulace přijímal zpěvák asi  tři hodiny, po půlnoci dokonce hodinu zpíval.

Oslavenec Karel GottDo Ambassadoru, kde proběhla oslava Gottových sedmdesátin, se gratulanti sjížděli už od půl sedmé večer. Ti, co přišli dříve, se dostali k oslavenci snadno. Kolem osmé hodiny už ale byla v hotelu, obklopeném stovkami fanoušků a desítkami novinářů, několikahodinová fronta. 34násobný Zlatý Slavík s každým z gratulantů prohodil několik slov. Většinou dostával velké květiny a drahá vína. „Dary budu doma rozbalovat postupně, možná to potrvá i roky,“ řekl s úsměvem Kouli.cz oslavenec, na kterém už byla kolem desáté večer patrná únava. Ta ale s postupujícím časem zmizela. Gotta na večírku doprovázela jeho manželka Ivana a tříletá dcera Charlotte Ella. Přišla i nejstarší zpěvákova dcera Dominika, kterou doprovázel přítel, finský kytarista a hudebník Tim Tolkki.

Přišli premiér Fischer i exprezident Havel
Z hvězdných gratulantů přišel premiér Jan Fischer, exprezident Václav Havel nebo herecká legenda Jiřina Bohdalová. Na pódiu se s moderátory Adélou a Daliborem Gondíkovými střídali hudební hosté, například Laďa Kerndl, se kterým si zazpívali i Václav Havel a herec Miroslav Donutil. S hudebním dárkem přišli i Petr Janda, Helena Vondráčková, Jitka Zelenková, Milan Drobný, Věra Gondolánová, Jožka Černý, Petr Šiška anebo Karel Štědrý. Gott si s ním zazpíval píseň Mám malý stan, již v originále Štědrý natočil s nedávno zesnulým Waldemarem Matuškou.

Přečtěte si koulí recenzi slavnostního koncertu ke Gottovým 70. narozeninám v 02 Areně

Nejhezčí část oslav nastala po půlnoci. Karel Gott odvezl domů manželku s dcerkou, převlékl se a do Ambassadoru se vrátil. Po přípitku šampaňským Moet Dom Perignon se svojí kapelou, kterou řídí Pavel Větrovec, hodinu zpíval největší hity ze svého repertoáru. I přes pár skleniček vína to „Goťákovi“ zpívalo na jedničku a po každém songu sklidil obrovské ovace. Při předposlední písni přišly zcela nečekaně na pódium bývalé Gottovy sboristky – Jitka Zelenková, Vlasta Kahovcová a Jarmila Gerlová. Překvapenému zpěvákovi tak po desítkách let opět dělaly, a velmi dobře, křoví. Celá narozeninová párty skončila po druhé hodině ranní písněmi kapely Aleše Hámy Hamleti.

Dárek dostal Karel Gott také od rádií Evropa 2, Frekvence 1, Bonton a DJ. Z rukou programových ředitelů převzal certifikáty, jimiž se stanice zavazují, že 70x odehrají Gottovu píseň, kterou si sám vybere. Zpěvák naznačil, že to asi bude Tante cose da veder z chystaného muzikálu Kudykam, kterou pro něj napsali Michal Horáček a Petr Hapka.

Dnes čeká Gotta rodinná oslava, Česká televize pak od 20 hodin večer odvysílá záznam koncertu ke Slavíkovým 70. narozeninám, který v polovině června proběhl v pražské O2 Areně.  

Témata:,