Karel Gott trpí nádorovým onemocněním mízních uzlin

Redakce

Lékaři diagnostikovali u Karla Gotta zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. ČTK o tom informovala jeho mluvčí Aneta Stolzová.

Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se šestasedmdesátiletý zpěvák podrobil minulý týden v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). V neděli večer byl Gott převezen na hematologickou kliniku Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze, kde zahájil cílenou onkologickou léčbu.

„Při operaci náhlé příhody břišní mu byl diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom jako příčina stavu. Dnes byla zahájena cílená léčba tohoto onemocnění za použití nejmodernějších prostředků a za spolupráce týmu odborníků. V tuto chvíli nelze odhadnout, jak dlouho bude léčba trvat,“ uvedl v prohlášení přednosta kliniky Marek Trněný.

Klinika žádá o dodržení morálních a etických pravidel vůči pacientovi i nemocnici. Až do odvolání nebude poskytovat žádné další informace.

„Moc prosím všechna média o respektování soukromí mého muže a moc prosím, abyste s ohledem na jeho zdravotní stav i s ohledem na všechny jeho děti přistupovali ke vzniklé situaci citlivě a s úctou, kterou si zaslouží,“ dodala zpěvákova manželka Ivana Gottová.

Na Gottově facebookovém profilu dále uvedla, že její muž je „v těch nejlepších rukou a pod dohledem těch nejlepších specialistů“ v čele s profesorem Trněným a jeho týmem odborníků. „Celá rodina věříme, že i díky vaší podpoře se bude mít Karel sílu uzdravit. Moc vás zdraví a statečně bojuje, protože vás nechce zklamat. Zvládly to jiné rodiny, zvládneme to společně také,“ vzkázala Gottová početným fanouškům legendárního zpěváka, který si získal přízeň několika generací nejen v České republice.

Karel Gott je v nemocnici, podstoupil operaci srdce

Velký rozhovor s Karlem Gottem o novém CD: Zní tu písně od klasiky přes jazz, filmové melodie a spirituály až třeba po country nebo rap

Témata: