Katy Perry a Snoop Dogg vs. Alicia Keys a Jay-Z. Kdo je lepší?

Hana-Slivova

Zpěvačka Katy Perry se rozhodla, že dost bylo hitu Alicie Keys a Jay-Z Empire State of Mind, ve kterém se zpívá o New Yorku. Rodačka z kalifornské Santa Barbary se rozhodla, že dá dohromady konkurenční západopobřežní song - a že bude ještě daleko lepší než ten o New Yorku. Na pomoc si k tomu přizvala "krajana" rappera Snoop Dogga, který se narodil v Long Beach, kousek od Los Angeles. Jak se písnička povedla? Posuďte sami ve středečním Šrumci.

pollPamatujete si na hit Empire State of Mind s podmanivým hlasem zpěvačky Alicie Keys a rapem Jay-Z? Jednu dobu hrála tenhle song plný napětí snad všechna velká rádia a písnička se objeví například i na soundtracku k filmu Sex ve městě 2.
Teď ale aby se rodáci z New Yorku Alicia a Jay-Z báli o slávu. Na scénu totiž vstupuje provokatérka Katy Perry ze Santa Barbary, která spolu s kolegou-Kaliforňanem Snoop Doggem nahrála letní párty song California Gurls. Chce jím vzdát hold kalifornské metropoli Los Angeles a zároveň konkurovat zmíněné newoyrské Empire State of Mind.

Jsme sakra v L.A. Proč tancovat na New York?
"Inspirovali mě k tomu kamarádi na party v L. A.. Když jsme takhle jednou na song Empire State of Mind tancovali s drinky nad hlavou, říkala jsem si: sakra, vždyť přece nejsme v New Yorku, jsme v Los Angeles! Co naše koktejly, gin a džus, kývající se palmy, opalování ?" vzpomíná Perry. "Tak jsem se rozhodla, že to chce nějakou odpověď na Empire State of Mind," vysvětluje zpěvačka, která písniřku pojala jako propagaci slunného západního pobřeží. "Ráda bych, aby si lidi po poslechnutí California Gurls hned koupili do Kalifornie letenku," dodala neskromně.
Nad angažováním souseda Snoop Dogga Katy dlouho nepřemýšlela. "Co by to byla za kalifornský track, kdyby v něm chyběl  Snoop Dogg? Vžyť Snoop je ztělesněná Kalifornie," je Katy přesvědčená.

I kdyby jí částečný průlom s písničkou California Gurls nevyšel, má Katy Perry šanci v srpnu. V tu dobu by jí totiž měla vyjít celá řadovka Teenage Dream.  

Katy Perry a Snoop Dogg: California Gurls

Alicia Keys a Jay-Z: Empire State of Mind

http://www.youtube.com/watch?v=0UjsXo9l6I8

Témata:,