Kde skončily hvězdy ze ságy Stmívání: Bella zanevřela na muže

Redakce

Nemuseli jste číst ani jednu knihu Stephenie Meyer, ale přesto tak nějak víte, o co jde, když se řekne Edward Cullen a Bella Swan. Jenže žádná sláva není věčná. Po čase vyjde najevo, komu sudičky přály úspěch a komu ne, přičemž na míře talentu ani tolik nezáleží. Všichni herci z Twilight jsou živi a zdrávi, ale kdo z nich si mohl označení „celebrita“ vůbec ponechat?

  • Taylor Lautner (Jacob). Kvůli roli Bellina nápadníka se z původně vyzáblého klučiny stal začínající kulturista a nejen jeho nejoddanější fanynky mu předpovídaly velkou budoucnost. Dokonce ho označovaly za nového Toma Cruise. Někde se asi stala chyba, protože zatím se Tom Cruise nemusí konkurence ze strany vlkodlaka Jacoba obávat. Od té doby, co sága skončila, se Taylor výrazně projevil snad jen v propadáku „Abduction“ a momentálně ho můžete vidět sekundovat Adamu Sandlerovi v „The Ridiculous 6“. Před časem Internetem koloval populární vtip, že kdyby si Taylor Swift vzala Taylora Lautnera, tak by se jmenovali stejně (vzal by si její příjmení, aby byl slavnější).
  • Robert Pattinson (Edward). Ačkoli se sám za kdovíjakého krasavce nepovažuje, je to právě on, kdo se dodnes musí brodit slzami obdivu svých fanynek. Po Twilight humbuku se Pattinson zaměřoval spíše na skromnější projekty jako „The Rover“, „Maps to the Stars“ či „Life“, z toho mainstreamovějšího soudku zmiňme snad jen „Water for Elephants“ s Reese Witherspoon a nejaktuálnější „The Lost City of Z“ (producentem čehož je mimochodem samotný Brad Pitt). Osobní život herce také není nijak zvlášť divoký, po neméně populární kolegyni Kristen Stewart, se kterou nemohl kvůli paparazziům na ulici vystrčit ani nos a stejně ho nakonec podvedla, se přeorientoval na originální hudebnici FKA Twigs.
  • Kristen Stewart (Bella). Podobně jako Robert Pattinson, i Kristen chtěla ukázat své herecké schopnosti v něčem serióznějším než ve filmech, která byly natočeny podle románů spadajících do škatulky „teen reading“. V roce 2014 se objevila ve třech nezávislých filmech „Camp X-Ray“, „Still Alice“ a „Clouds of Sils Maria“. Ani v současnosti nezahálí a spolupracuje s Angem Lee a Woody Allenem. S city to má Stewart už trochu složitější, neboť po nevydařených vztazích s muži nyní v podstatě oficiálně chodí s osobní asistentkou Alicií Cargile.
  • Anna Kendrick (Jessica, Bellina kamarádka). Pokud vaše měřítko úspěchu sestává z ocenění a počtu zhlédnutí na YouTube, pak je celkem nenápadná Anna Kendrick nejúspěšnější členkou celé Twilight tlupy. Nominací na Oscara se totiž nepyšní jen tak kdekdo. A skvělými rolemi v „Into the Woods“ a „Pitch Perfect“ si jako jedna z mála může nálepku „hvězdička ze Stmívání“ odlepit už definitivně.
  • Nikki Reed (Rosalie). Nikki Reed měla díky svému atraktivnímu vzhledu také dobře našlápnuto, ale on když vám osud nepřeje, tak to zkrátka jde ztuha. Ačkoli – jak se to vezme. V osobním životě se jí totiž daří více než dobře, loni se rozvedla s Paulem McDonaldem (účastníkem americké SuperStar), letos v dubnu se už ale znovu provdala za krále všech smyšlených upírů, Iana Somerhaldera, což způsobilo mohutnou vlnu tsunami vytvořenou ze slz všech jeho obdivovatelek (a že je jich opravdu dost). A kromě toho taky teď hraje v „Ospalé díře“.
  • Kellan Lutz (Emmett). Kellan Lutz je spíš takový ten silácký typ, takže ho vídáme spíše v akčnějších kouscích jako „The Legend of Hercules“ a „The Expendables 3“. A taky uváděl herní show „Bullseye“.
  • Ashley Greene (Alice). Neposedná Alice, za kterou se skrývala Ashley Greene, spíše vymetala červené koberce a večírky, což také nemusí být na škodu, protože se každoročně objevuje v žebříčcích nejatraktivnějších žen showbyznysu. Po profesní stránce to už tak oslnivé není, střihla si roli v zombie projektu „Burying the Ex“ a „Wish I Was Here“.
  • Jackson Rathbone (Jasper). Pokud si zapnete americké MTV, tak můžete Jacksona spatřit v „Finding Carter“. Jinak je to ale spíše rodinný typ, před třemi lety se mu narodil syn Monroe, jehož kmotrou je Nikki Reed, a rodině také věnuje veškerý svůj čas.
  • Peter Facinelli (Carlisle). „Zakladateli“ rodu Cullenů Carlislovi se během natáčení poslední části ságy tak nějak rozjely hormony, takže opustil svou choť (s níž strávil 11 let) a tři dcerky a nyní už je spojován jedině s herečkou Jaimie Alexander. A jako herec vůbec nezahálí – sedm let hrál v „Nurse Jackie“ a pokud jste zvědaví, jak vypadá Peter teď, tak se podívejte na seriál „Supergirl“ vysílaný na CBS.
  • Elizabeth Reaser (Esme). Mamka Cullen je z celého hereckého klanu největší tajnůstkářka – o jejím rodinném životě se totiž neví zhola nic. Díkybohu ale víme, že na hereckou kariéru nezanevřela a přijala role v projektech jako „Bonnie & Clyde“, „True Detective“ nebo „Mad Men“. A příští rok se na ni můžeme těšit v „Hello, My Name is Doris“.

5 nejikoničtějších filmových padouchů. Nepodceňujme ničemy z dětství

VIDEO: Co dělá Kevin ze Sám doma v dospělosti? Stále loví padouchy