Kdo se nenechal z Akropole vystřelit na Měsíc, ať lituje


Měsíční záře včera pohltila pražskou Akropoli. V rámci Koncertu na Měsíci tu zazářily tři hvězdy: skupina Funktomass, BT´n´J a BeatBurger Band. Koncert, jak pořadatelé slibovali, přinesl nadpozemský hudební zážitek. A to i přesto, že atmosféra večera vypadala ze začátku téměř katastrofálně; na začátku programu totiž v sále postávalo ani ne dvacet diváků.

Během hodiny se sál naštěstí zaplni a na Měsíc se tak živou hudbou nechalo vynést kolem stovky návštěvníků. S přihlédnutím na kapacitu Paláce Akropolis to však stále bylo málo.

Rock-rapová skupina koncert zachránila
Nízká návštěvnost se stala osudnou pro funky kapelu Funktomass, která koncert zahajovala. Kluci hráli výborně, ale před prázdným hledištěm. „Koncert byl skvělý, chválím nápad s Měsícem, jen škoda, že na akci nebyla větší reklama,“ komentovala nízký počet diváků jedna z fanynek skupiny BT´n´J. S nástupem této rock-rapové kapely se naštěstí do sálu přihrnul nový dav fanoušků. Svou drzou bezprostředností a ostrovtipem dokázali pánové z BT´n ´J publikum správně vyburcovat. Uskupení sedmi bizardně vypadajících muzikantů navíc předvedlo jednu z největších show večera.

Poslechněte si BT´n ´J

http://www.youtube.com/watch?v=hFXJPc5xNlc

Skvělí beatboxeři…
Asi nejsilnější ovace sklidil Freaky Jezus, bavič, tanečník a člen BeatBurger Bandu (BBB). Během své několikaminutové one man show rozesmál publikum například parodií Michaela Jacksona, imitací hlemýždě, ponorky nebo papeže. To vše v doprovodu zvukových efektů. Vystoupení BBB bylo jednou velkou improvizací, členové skupiny mají úžasný posunkový typ komunikace. Diváci s úžasem sledovali dokonalou souhru beatboxerů a jejich neuvěřitelné „ústní“ výkony. Improvizované úseky prokládali nacvičenými skladbami, které však mnohdy zněly hůř než spontánní projev skupiny. Chlapci z BBB nabídli například světoznámý hit od Bang Gangu I Like To Move It.

Poslechněte si BeatBurger Band

…pro které není na komerční scéně místo
Nebyly to jen samotné skupiny, které v Akropoli navodily nadzemskou atmosféru. Báječně zafungovala také projekce v pozadí, osvětlení i výkony zvukařů. Ti si se zvukem opravdu vyhráli, pocit vesmírného prostředí ještě umocnily ozvěny.
Je velká škoda, že tak vynikající kapely nemají místo na „pozemské“ komerční scéně. Především skupina Funktomass, která bravurním způsobem experimentuje se styly, jako jsou jazz, funk a rap, by si zasloužila prostor v médiích. Každý, kdo se včera nenechal vystřelit z Akropole na Měsíc, by měl litovat. Stálo to za to.

Poslechněte si skupinu Funktomass

Koncert na Měsíci
14. května 2009, Palác Akropolis, Praha