Hlavními účastníky slavnostního večera budou country zpěvák Toby Keith, zpěvačka Jennifer Holliday a rockové skupiny 3 Doors Down, The Piano Guys, Lee Greenwood a RaviDrums. Na pódiu se rovněž objeví americký oscarový herec Jon Voight.

Očekává se, že ke shromážděným promluví i budoucí prezident. Seznam celebrit je značně skromnější než v případě inaugurace Baracka Obamy v roce 2009.

Tehdy přišla prvnímu černošskému prezidentovi gratulovat řada superhvězd včetně skupiny U2, rockera Jona Bon Jovi, Shakiry, Beyoncé, hudebníka Bruce Springsteena nebo legend americké kultury Stevieho Wondera, Denzela Washingtona a Toma Hankse.

Trump se od počátku volební kampaně potýkal s nepřízní liberální umělecké scény a mnozí účast na inauguraci odmítli. Oslovena byla mimo jiné skupina Beach Boys, nedostaví se ale ani italský nevidomý tenorista Andrea Bocelli.

Britská zpěvačka Rebecca Ferguson si dala podmínku, že zazpívá protirasistickou píseň Strange Fruit. Byla odmítnuta a nepřijede.

Na inauguraci budou chybět i pozvaní Elton John, Celine Dion nebo kanadský skladatel a textař David Foster. Za začátek „kulturní války“ s Trumpem označil list The Los Angeles Times nedávné prohlášení herečky Meryl Streep při předávání Zlatých globů, kdy se před zraky milionů televizních diváků od budoucího prezidenta distancovala. Její prohlášení pak podpořil herecký kolega George Clooney a několik dalších amerických umělců.