Když krása přinese smrt: Přečtěte si příběh Sharon Tate

Redakce

Byla krásná, slavná, vdala za jednoho z nejslavnějších režisérů světa, čekala s ním první dítě, zkrátka idylka, řekli byste si. Ale pak přišlo něco, co nikdo nečekal - krutá smrt. Řeč je o modelce a herečce Sharon Tate. Co se jí stalo?

Sharon se narodila 24. ledna roku 1943 v Dallasu v rodině majora a ženy v domácnosti. Byla nejstarší ze tří sester. Kvůli otcovu zaměstnání se každou chvíli stěhovala a do svých 16 let žila střídavě v šesti zemích. 

Už jako malá byla velice pohledná a její krása rostla s věkem. Pravidelně tak byla členkou týmu roztleskávaček a nejednou získala titul královna školního večírku. V roce 1959 vyhrála lokální Miss a pak i Miss Washington.

Následovalo stěhování do Itálie, kde se seznámila s hercem Richardem Beymerem, s nímž odjela do USA. Kvůli rodině se pak vrátila zpět a roku 1962 se s rodinou za oceán vrátila.

Pod vedením agenta Hala Gefskyho začala hrát v reklamách a objevovat se v malých rolích v seriálech. V době, kdy prožila románek s hercem Phillipem Forquetem, změnila agenta, stal se jím Martin Ransohoff a ten se rozhodl, že ji prosadí v Hollywoodu. Podařilo se mu to.

První film, kde Sharon dostala větší roli, nesl název Eye Of The Devil. Roku 1967 odjela do Anglie, kde se ucházela o roli ve filmu Ples upírů režiséra Romana Polanského.

Roman ji původně obsadit nechtěl, ale nakonec to udělal. Sharon nezískala jen roli, ale i jeho srdce. Zrušila zasnoubení s kadeřníkem filmových hvězd Jayem Sebringem a 20. ledna roku 1968 se konala svatba s Polanskim. S Romanem tvořili krásný pár.

V témže roce, kdy se brali, oznámili, že čekají prvního potomka. Roku 1969 si pronajali dům na 10050 Cielo Drive, ze kterého viděli na celé Los Angeles. Krátce po nastěhování odjeli do Londýna kvůli novému filmu, který Polanski natáčel.

Za jejich nepřítomnosti byl dům hlídán Wojciechem Frykowskim a jeho přítelkyní Abigail Folger. Z Londýna se dříve vrátila Sharon, a to v červenci, Roman se měl vrátit v půlce srpna. Společnost jí v domě dělali Wojciek s Abigail a kamarád Jay.

Před manželovým příjezdem se věnovala přípravám na příchod miminka. 8. srpna poobědvala s přáteli, odpočívala a jela na večeři právě s Jayem, Abi a Wojciechem. Domů se vrátili kolem 22. hodiny. Ani jeden z nich netušil, že je čekají poslední hodiny života.

Chvíli po půlnoci, tedy 9. srpna roku 1969, dorazilo k domu na Cieolo Drive auto. Seděli v něm fanatičtí kumpáni Charlese Mansona, Charles „Tex” Watson, Patricia Krenwinkel, Linda Kasabian a Susan Atkins. Všem těmto osobám Manson namluvil, že spáchanými vraždami, které svedou na černochy, nutně započne rasová válka, ve které přežije jen jeho „rodina”.

V Sharonině domě odstřihli telefonní dráty. Pak ozbrojeni přelezli na pozemek. Zastřelili řidiče odjíždějícího auta Steva Parenta. Steve údajně před smrtí pronesl: „Prosím, nezabíjejte mě, nikomu nic neřeknu.“

Kasabian začala hysterčit, protože nevěděla, že budou vraždit, a tak ji nechali pouze hlídat okolí pozemku. Ostatní šli do domu. Wojciech spal, Watson jej vzbudil kopancem do hlavy a Krenwinkel ho svázala.

Atkinson prošla dům a všechny, které v domě našla, odvedla do obývacího pokoje. Watson jim přikázal, aby si lehli na břicho, Jay kvůli Sharonině požehnaném stavu protestoval, a tak byl zastřelen.

V domě se rozhostil strach a panika. Atkinson měla na příkaz zastřelit Wojciecha, chvíli ale váhala, toho Wojciech využil a začal se s ní prát a utíkat.

Watson jej dostihl, uhodil pistolí do hlavy a pak bodal a bodal. Wojciech byl prý znetvořen k nepoznání. Mezitím začala v domě rvačka mezi Abigail a Krenwinkel. Abigail byla pobodána a na zahradě pak ubodána jak Krenwinkel, tak i Watsonem. Její poslední slova měla znít: „Přestaňte, už jsem stejně mrtvá. Vzdávám se. Vezměte si mě.“

Naživu zůstala tak už jenom Sharon, na kterou dávala pozor Atkinson. Sharon prosila o život svého dítěte. Navrhla, aby ji pomohli porodit a pak ať ji klidně zabijí.

Atkinson jí odpověděla: „Zmlkni, děvko, nemám pro tebe špetku slitování. Chcípneš, tak si na to rychle zvykni.“ Spolu s Watsonem ji ubodali. Ve výkřicích volala svou matku. Zemřela spolu se svým synem, který se měl jmenovat Richard Paul Polanski. Atkinson namočila do její krve ručník a napsala jím na vstupní dveře PIG (Prase).

Sharon byla pochována se synem v náručí 13. srpna 1969 na hřbitově Holy Cross ve věku 26 let. Manson, Atkinson, Watson i Krenwinkel byli o dva roky později 1971 odsouzeni k trestu smrti. Trest jim byl pak změněn na doživotí. Kasabian byla zproštěna viny, protože nevraždila a taky proto, že byla klíčovou svědkyní v tomto procesu.

Před smrtí Sharon četla knihu od Thomase Hardyho s názvem Tess Of D´Urbeville. Nechala ji položenou na stole a připsala vzkaz, že by z toho byl dobrý film. Roman jej opravdu natočil a věnoval ho své ženě. Jmenuje se Tess.

Sexy holky, které byly obviněny z vraždy

Prince zabily opiáty