Kesha bude brzo zpátky. Ale asi ji nepoznáte

Redakce

Zpěvačka Kesha, která během největšího rozkvětu své kariéry platila spíš za „tu asi hodně sjetou a dost divnou“ hudebnici, začíná svou kariéru vlastně od úplného začátku. Je tu také možnost, že až uslyšíte její novou tvorbu, nepoznáte ani, že to je ona rozverná blondýnka.

Hodlá totiž opustit vlny popu, ve kterých se poslední desetiletí pohybovala. Do nich ji uvhrnul i producent Dr. Luke, se kterým se zpěvačka soudí kvůli psychickému a fyzickému zneužívání.

To se  odrazilo na celé její kariéře, neboť Dr. Luke obvinění odmítá a navíc má v branži velký vliv a nedělá to zpěvačce zrovna jednoduché – například ji odmítá vypustit ze spárů svého vydavatelství. A ačkoli to vypadalo, že Kesha přijme hned několik nabídek, kterých se jí dostalo od skvělých producentů (Zedd, Jack Antonoff), v jednom z posledních rozhovorů se přiznala, že o své další tvorbě uvažuje trochu jinak.

„Vyrůstala jsem na country a vždycky jsem jej milovala, a tak zkusím nahrát desku, která bude mít co do činění s country,“ prohlásila s úsměvěm na tváři autorka hitu Tik Tok.

Vlastně to není až natolik překvapující informace, když vezmeme v potaz, že matka zpěvačky je slavnou textařkou a složila hned několik písní pro country legendu Dolly Parton. Bude to asi trochu nezvyklé vidět Keshu v klobouku a vysokých kovbojských botách, protože jsme za ta léta byli skutečně všichni zvyklí spíše na tuny glitrů, odhalené části těla a všelijaké jiné atributy příznačné pro lehce lascivní popové umění.

Ale kdo ví, možná díky country zpěvačka dokáže, že má opravdu talent a že hodně lidí udělalo chybu, když ji podceňovalo. To, že její hlas může mít velice pěknou barvu, je třeba slyšet na jejím ípíčku Deconstructed, které nabízí k poslechu její hity prakticky bez jakékoli úpravy hlasu. Doporučujeme například vynikající Blow, jež v „dekonstruované“ verzi úplně prokoukla.

5 nejlepších remixů na Daft Punk

6 nejlepších songů Afrojacka

Témata: