Kim Cattrall alias Samantha: Ta, co chodila i s kanadským premiérem


Živelná herečka Kim Cattrall se svým životním postojem příliš neliší od hedonistické Samanthy Jones ze Sexu ve městě. Kim byla třikrát vdaná, vydala tři knihy o sexu, neuznává přílišnou vychrtlost holywoodských hereček a stejně jako její seriálová postava má prý slabost pro mladší muže.

Kim Cattrall (54) se narodila v anglickém Liverpoolu, ještě jako batole se s ale rodiči přestěhovala do Kanady. Do Anglie se vrátila v jedenácti, aby tam studovala herectví, ve kterém pak pokračovala i na druhé straně Atlantiku.Kim Cattrall, mezi jejíž herecké vzory patří například blonďatá kráska Marylin Monroe, se na plátně představila poprvé v thrilleru Rosebud, poté jako sexuálně lačná trenérka v komedii Porky ´s. V 80. letech začala ztvárňovat role osudových žen či nevěrných manželek. Jak vidno, ženy-dračice ji provázely celou kariéru, přestože roli Samanthy v Sexu ve městě prý dvakrát odmítla, než ji přemluvil kamarád producenta.

Kim Catrall neboli SamanthaTři svatby, tři knihy o sexu
Samotná Kim také není žádná upjatá panička. V roce 2002 vydala společně s bývalým manželem Markem Levinsonem knihu o ženském orgasmu, poté následoval svazek s všeříkajícím názvem Sexuální inteligence a ve své třetí knize herečka radí dospívajícím dívkám.

Kim Cattrall jistě nepatří mezi ženy, které byste přehlédli na ulici, ostatně ne náhodou byla v roce 2001 zařazena časopisem People mezi 25 nejzajímavějších lidí. Největší popularitu jí ale přinesla právě role Samanthy Jones, cynické PR manažerky, která si umí užívat života plnými doušky. „V seriálu ukazujeme věci, které lidi dělají, ale o kterých se nemluví,“ říká Kim. Také přiznává, že nejvíce dopisů od divaček jí chodilo poté, co ve filmu onemocněla rakovinou. Pro spoustu že pak postava Kim představovala povzbuzení v boji s touto zákeřnou chorobou.

V 80. letech Kim chodila s kanadským premiérem Pierrem Trudeauem, s jedním z předchozích manželů žila pár let v Německu a dodnes mluví německy plynule. Stejně jako Samantha se ani ona nebrání vyhlazování vrásek pomocí  botoxu. A tak jako se netají umělým vylepšováním obličeje, neskrývá ani fakt, že s ostatními kolegyněmi ze seriálu, zvláště se Sarah Jessicou Parker, si v osobním životě nijak blízké nejsou.

Věděli jste…
…že Kim Cattrall se aktivně zapojuje do boje za práva gayů a lesbiček a působí také jako mluvčí seniorů?