Klára z Toxique: Mám ráda scrabble a svařák


Klára Vytisková, zpěvačka skupiny Toxique, je na první pohled pohledná jemná bruneta. Zdání ale klame. Pod křehkou slupkou skrývá obrovský hlas, který nejspíš už brzy zamává se světem showbyznysu. Mimo pódium působí dojem plaché dívky, ale to jen díky kontrastu s tím, v jakou dračici se mění, když zpívá.

Kláro, jak to doopravdy bylo se vznikem Toxique: kdy? kde? jak?
Známe se s kluky dlouho, ze školy. Poprvé jsme se potkali na chatě, kde jsme měli soustředění a rozbili jsme tam topení. A při opravování jsme se spřátelili.

A spravili jste ho?
No… Ještě dlužíme Patrickovu tatínkovi (Patrick Karpentski, také člen Toxique – pozn.aut.) tři tisíce. Nakonec to spravoval on, nám se to nepodařilo dát do kupy, málem jsme tam vybouchli.

Váš retro pokojíček toho s vámi už dost „nakoncertoval“. Na jak dlouho ještě odhadujete jeho životnost?
Křeslo se už trochu trhá, ale máme ještě cestovní verzi křesla. Tohle velký většinou používáme jenom v Praze na větších koncertech. A jinak si myslím, že pokojíček je vlastně nesmrtelný. Vyklepeme koberce, polštářky, utřeme stoleček a jedeme dál. A kdyby něco, mám ještě spoustu dalšího nábytku, který můžeme použít.

Dneska jste měli vánoční výzdobu. Co teď bude s tím stromkem?
To by mě taky zajímalo, protože se nevejde do auta, a domů ho ještě nechci, je brzo. Předpokládám, že si ho vezme basák Honza, protože ho i dovezl.

Jak vidíte budoucnost Toxique? Jaké máte nejbližší plány?
Velký jarní turné, plánujeme hodně koncertů… Určitě je tam Brno, České Budějovice, Ostrava, Opava, Olomouc, spousta dalších, některý termíny ještě nejsou najisto. Možná i další klip, to ještě uvidíme. Děláme nový písničky, protože chceme příští podzim vydat novou desku.

Jak si představujete svůj ideální den?
Můj ideální den? Zrovna teď bych chtěla být někde na horách, kde bych pila svařák. Prostě mít pocit, že přijdu z lyží, sednu si a zahraju si s kamarády scrabble, dám si víno a půjdu spát. 🙂 A budu dlouho spát, pak si dám velkou snídani a půjdu třeba na běžky. To je teď takovej můj zimní sen.

A co naopak nesnášíte?
Jako nějak globálně? Ježíšmarjá, vůbec nevím, teď mě nic nenapadá…

Tak to tomu se říká šťastnej člověk.

Témata: