Koblížci dorostli v nové Jaksi Taksi. The Snuff pro kulturák

martin-wipplinger

Šumperská kapela Koblížci natočila čtvrté studiové album. Pojmenovala ho 3+ a postavila na jalových textech. To The Snuff skládají raději v angličtině, ale z novinky Lotus ční tak maximálně kulturákový potenciál.

Šumperští Koblížci to mají u většinového publika od začátku složité. Sami sebe svým vystupováním, hudbou i tím, v jakém věku se proslavili, zaškatulkovali mezi kapely pro náctileté. Ani s novým albem 3+ se téhle nálepky nezbaví, i kdyby sebevíc chtěli (dospět). Jejich pop-punk je napočtvrté takový, jaký česky zpívající interpreti často produkují – textově jednoduchý s primitivními až hloupými rýmy po vzoru Rybiček 48 nebo Jaksi Taksi. To vystihuje i úvodní singl Čáry máry, kterého nespasí ani chytlavý refrén.

Poslechněte si Koblížky a The Snuff v Youradiu

Také po hudební stránce mají protežovaní Koblížci daleko do žánrově podobných kapel, pro které je dosavadní vrchol tisícovka přehrání jejich skladby na Bandzone a jedenáctipísňové album 3+ těžko vyplivne tak návykový „hit“, jakým byl Už mě nenajdou ze tři roky staré nahrávky Sami sebou.

The Snuff – Lotus

Mezi mladými kytarovými kapelami vzniklo v tuzemsku v poslední době dost lepších nahrávek, než je nový produkt Koblížků, nepatří mezi ně ale druhé album pražské formace The Snuff s názvemLotus. Je na něm hodně znát, že kapela chce znít světově, ale šeptá z něj špatná angličtina a potácí se v průměrném screamo-rocku s málo zajímavými post-hardcorovými kytarami. Zvuky ze samplů a elektroniky se šetří asi proto, aby zbylo. Přitom by desku dokázaly oživit.

The Snuff jezdí po turné s Harlejem a Škwory a určitě jsou vděčným předskokanem v každém kulturáku, kde vystoupí. Číhají tam na ně pub poetry chtiví posluchači, jimž stačí, že to do nich skupina nasype. Tam taky jejich osudem zkoušená Lotus dokonale zapadne.  

Koblížci – 3+
Vydavatelství:
Warner Music
Skladby
: Kdyby Svět…, Dobrej Den, Rádio, Čáry Máry, Nechte Mě Být, V Rámci Možností, Fokumé, Dicktafón, Ranní Schýza Potápěčova, Transplantuj Infekci, Zřízenej

20 %

The Snuff – Lotus
Vydavatelství: Warner Music
Skladby: Origin, Riven, Erotic Sylvia, Can’t Dispose of Me, Boxed In, Lotus, Menace Within, Crumble!, Life Essence, Left for Wolves, Love…and the Other Stuff, 4th Floor, Telos
35 %

Témata:,