Kolik aut a domů bylo zničeno ve filmech Rychle a zběsile? A kolik to stálo? Padnete!

Redakce

Máte rádi sérii Rychle a zběsile? Pak jste určitě někdy přemýšleli o tom, kolik aut a domů bylo kvůli nim zničeno - a hlavně, kolik to tak asi stálo. No, nejste jediní; parta právníků dala hlavy dohromady a všechno to přesně spočítala.

V kinech je právě další, už osmý film ze série Rychle a zběsile. Kultovní akčňárny mají mnoho plusů a rozhodně mezi ně patří i bravurně natočené automobilové honičky, výbuchy, nárazy, bouračky, prostě jakákoliv destrukce.

Parta příznivců těchto filmů se rozhodla vypočítat, jak velké (a jak drahé) škody na (fiktivním) majetku postavy v dosavadních sedmi filmech zvládly napáchat.

A výsledná částka je, tadá – 514 milionů dolarů (v přepočtu necelých 13 miliard korun)! Z toho jen 194 milionů mají na svědomí padouši a záporáci.

Autoři zajímavého seznamu také spočítali, kolik vozidel a domů bylo během natáčení poničeno nebo úplně zdevastováno.

  • Poškozená auta: 169
  • Zničená auta: 142
  • Ostatní zničená vozidla (jako tanky nebo letadla): 32
  • Poškozené budovy: 53
  • Zničené budovy: 31

Ze svého zábavného výzkumu dále vyčetli, že nejméně aut a budov bylo zrušeno v prvním a třetím díle, po kterém už přímka v grafu jen dál a dál roste (mrknout se můžete v galerii). A zajímalo by vás třeba, která postava má na svědomí nejvíc destrukce?

Je to Deckard Shaw, kterého hraje Jason Statham! Jeho ničivé dílo bylo vypočítáno na 182 350 445 dolarů. Na druhém místě s „pouhými“ 68 miliony je Vin Diesel aka Dominic Toretto.

To je nářez, co?

Vin Diesel znova sedá za volant ke zběsilé jízdě

10 faktů a zajímavostí o Matrixu, co dost možná nevíte