Kolik stojí rozchod? Kromě zlomeného srdíčka to může být pořádný balík

Redakce

Každá urgentní životní situace přináší zvýšené náklady. Ač by se to tak oproti rozvodu mohlo zdát, rozchod není výjimkou. A účet s pěti nulami a více taky ne.

  1. Pití a odvozy. V prvním porozchodovém období se vypláčete kamarádce na rameni, zalijete to litránkém pěkného bílého a necháte se odvést taxíkem domů. Tak po měsíci tohohle hobby už to na vašem účtu bude vidět. Teda vlastně tam nic moc k vidění nebude. Počítejte pár tisíc nebo i víc, pokud vás nikdo nezve.
  2. Nové bydlení. Musíte bydlet sám / sama a to bude něco stát. Nájem, koupě domu, převedení hypotéky. Bývá to stresuplné a mastné. Najednou neplatíte za bydlení napůl. Vybavení bytu taky něco stojí. Počítejte spíš desítky tisíc a více jako jednorázový výdaj.
  3. Psychoterapeutické služby. Není třeba se za jejich využití stydět, venku už to frčí celá desetiletí. Průměr je 800 korun za hodinu, počet sezení je na vás. Počítejte pár tisíc. V těžších případech je to jako leasing na mnoho let.
  4. Právní služby. Bylo to ošklivé? Je ve hře nějaký majetek? Potomci? Počítejte spíš statisíce.
  5. Léky, antidepresiva, něco na spaní. Počítejte minimálně stokoruny. (týdně?)
  6. Bezhlavé nákupy za účelem rozptýlení. Každý si sáhne, na co má. Počítejte podle svého konta. Jsou známé případy, kdy nové BMW na utišení stálo ke dvěma mega.
  7. Nové koníčky. Jste zase sám / sama, ale to neznamená, že se nechcete bavit. Běhání venku je jen o ceně vybavení, potápění a golf už moc ne. Cenovka je spíš v tisících. Divadla či koncerty, kam vás partner nezve, se na rozpočtu projeví.
  8. Náklady na opětovné randění. Sedět doma jako pecka znamená potkat přesně 0 nových lidí. Pokud se toto číslo má zvýšit, je ideální vyrazit na lov ven. A to moc nízkonákladové není. Speed dating je minimálně za 600 korun…
  9. Obecné výdaje pro klid duše. Chce po vás ex vrátit starý dluh? Chce zpět počítač, který už nemáte? Ti, kteří chtějí mít klid, to prostě všechno zaplatí. Vědí totiž, že to stojí za to.

Co říká muž po sexu a co tím opravdu myslí aneb jak poznáte, že prstíky mu tam příště strkat nemáte

Svatební šaty od českých návrhářů? Žádná ostuda, ale originalita a kvalita!