Konec světa: 7 písniček, které musíte slyšet

matoush

Ať už to dneska přijde v kolik chce hodin, doufáme, že ještě stihnete naposlouchat tyhle písničky. Bez nich nikam neodcházejte!

Je pátek jedenadvacátého prosince 2012. Po letech očekávání, obav a vtipů je to tu. Vyložili jsme si správně Mayská proroctví, nebo konec světa nenastane? Nevíme, každopádně kdyby náhodou armageddon přišel, sestavili jsme pro vás playlist.

 

The Earth Died Screaming – Tom Waits

Pokud začnou padat letadla, auta narážet do zdí a tak podobně, konec světa nastal. Pokud ne, tak nic. Každopádně mějte dnes v přehrávači Toma Waitse. Ten vždycky věděl trochu víc než ostatní.

 

Apocalypse Please – Muse

Drtivá většina lidí si konec světa samozřejmě nepřeje. Najdou se ale i tací, kteří by ho chtěli. Protože mu věří a rádi by měli pravdu. O lidech jako oni nazpívali v roce 2003 Muse píseň Apocalypse Please. Jako soundtrack ke konci světa je fakt dobrá.

 

The Day World Went Away – Nine Inch Nails

Upřímně, cokoli od Nine Inch Nails zní, jako by soudný den byl za dveřmi. Ale soundtrack terminátora s názvem The Day World Went Away je přece jenom nejdotaženější. Až to vypukne, neměl by ve vašem playlistu chybět.

 

Eve of Destruction – Barry McGuire

O konci světa se mluvilo i ve zlatých šedesátých. Barry McGuire jej očekával každým dnem. Tenkrát za tím byl rasismus, pokrytectví a další nešvary, dnes pár tisíc let starý Mayský kalendář. Důvody armageddonu se mění, ale Barryho muzika je pořád aktuální.

http://www.youtube.com/watch?v=ExH7h9Lk5HY

 

Till The World Ends – Britney Spears

Britney je dnes v kanálu. Tedy alespoň podle klipu, který pár let zpátky pro případ konce světa natočila. A plánuje prý tančit až do konce. To bude zítra ráno zklamání.

 

It‘s The End Of The World As We Know It – R.E.M.

A víte co? Ať dnes přiletí mimozemšťani, zasáhne nás meteorit, Homer Simpson se stane abstinentem anebo se nestane vůbec nic, je to konec světa jak jej známe. A víte proč? Další možná apokalypsa má přijít nejdřív v příštím století. Například autor tohoto textu považuje předpovědi konce světa za něco tak běžného, jako je úplněk. Prostě dnešek je The End Of The World As We Know It.

 

Friday – Rebecca Black

Mayové nás obelhali, ale nezoufejte. V pondělí jsou Vánoce a dneska je pátek!

Témata:,