Konečně: Facebook připravuje nové tlačítko ‚to se mi nelíbí‘

Redakce

Komunitní síť Facebook připravuje tlačítko 'to se mi nelíbí' a chystá se ho brzy testovat. V úterý to řekl zakladatel a výkonný ředitel Facebooku Mark Zuckerberg.

Uživatelé největší sociální sítě na světě mají v současnosti k dispozici pouze tlačítko s opačnou volbou, tedy ‚like‘ (‚to se mi líbí‘), na které mohou kliknout u sdělení nebo fotek, které se jim líbí. Někteří firmu žádali, aby nabídku rozšířila o možnost, jak podobným způsobem projevit lítost nebo třeba dát na vědomí, že je něco zajímavé.

„Lidé nás mnoho let žádali o tlačítko ‚dislike‘ (‚to se mi nelíbí‘),“ prohlásil Zuckerberg na úterním setkání, kde odpovídal na dotazy uživatelů z celého světa.

„Dnešek je mimořádný den, protože je to den, kdy mohu říci, že na tom pracujeme,“ řekl jednatřicetiletý Američan v odpovědi jistému uživateli z Egypta.

Podotkl, že Facebook tlačítko ‚to se mi nelíbí‘ nechtěl zavádět, aby se z něj nestalo „fórum, kde lidé dávají palec nahoru nebo dolů“ u příspěvků jiných lidí. Připustil ale, že současná možnost ‚to se mi líbí‘ nemusí být pokaždé úplně vhodná. Je tomu tak třeba u sdělení o nějaké tragické události, kdy lidé chtějí vyjádřit soucit.