Kouzlo kontrastu: Německý fotograf šokuje snímky tlusté a štíhlé ženy

Redakce

Německý fotograf Corwin von Kuhwede využívá hlavně kontrasty. A daří se mu to.

„Už v mých 3 letech jsem objevil kouzlo fotoaparátů a drželo se mě to do puberty, kde jsem používal analogový foťák a s tím jsem fotil úplně všechno. Pak se dlouho nic nedělo. Zhruba v roce 2005 jsem se vrátil k fotografování znovu a postupně začal uvažovat před stisknutím spouště. Zájem stupňující se od experimentování, nadšení a od nadšení až po hobby, řada z mnoha malých úspěchů mě dovedly do plně samostatné výdělečné činnosti za méně než dva roky. Moje práce byla uvedena na výstavách v Německu i v zahraničí a publikována v mnoha prestižních časopisech a knihách. V současné době žiji a pracuji v německém Lipsku,“ svěřil se umělec.

„Moje práce se točí především kolem lidí. Fascinují mě portréty, vlastnosti a smyslně svůdné akty. A mezi nimi je tu „surreal photo staging“, jehož příprava obvykle zabírá mnoho úsilí, protože chce mnoho fotografického procesu,“ prozradil.

„Mám rád lidi v celé jejich rozmanitosti a to je evidentní i v mé práci. V závěru je to všechno o životě a splněných snech, když jsem si uvědomil své myšlenky a zanechal svět s trochou sebe a mých významů, které mohou být významné pro jiné, i když jednoho dne zmizím,“ dodal.

Muži jako něžná stvoření, to je zajímavé pojetí fotografií

Galerie: Zrcadlo, zrcadlo, řekni, kdo je na světě nejhanbatější?