Křest knihy Terezy Čihákové: Jakubisko byl v obložení krásných žen

Redakce

Režisér Juraj Jakubisko byl v obležení krásných žen. Stalo se tak na křtu knihy, kam jeho manželka Deana dorazila pozdě.

Producentka Deana Jakubisková pořádně pohubla. Manželka režiséra Juraje Jakubiska se ukázala na křtu nové knihy mladé spisovatelky Terezy Čihákové s názvem Mrcha? v pořádné formě.

„Mám dole dvacet kilogramů. Jak jsem to udělala? Nijak. Samo si tělo řeklo,“ prozradila Deana Jakubisková, která měla být jedním z kmotrů knihy.

Dorazila ale s výrazným hodinovým zpožděním kvůli pražské zácpě. Slavnostní akt stihl její muž Juraj Jakubisko a společně s ním i spisovatel Vladimír Páral, nová šéfka České Miss Eva Čerešňáková, Jana Doleželová a celý křest rozzářil Dan Nekonečný.

„Vím, jak je těžké napsat knihu, sama jsem napsala knihu Miss versus realita a obdivuji každého, kdo uvede knížku v život. Těším se, až si Mrchu? přečtu,“ prozradila Čerešňáková.

Juraj Jakubisko už Mrchu? četl a byl tak nadšený, že ji chce zfilmovat. „Bavili jsme se s Terezkou o zfilmování Mrchy. Je podstatné na to sehnat nyní peníze a věřím, že knížka dostane svůj filmový život,“ řekl Jakubisko.

O čem je kniha nejkrásnější české spisovatelky Terezy Čihákové Mrcha? „Přestavte si luxusní společnici, jejíž postelí i životem prošli muži nám známých jmen. Někteří žijí v jihoafrické republice, jiní už nejsou mezi námi. Je to příběh ženy, které žila za hranicí běžných životů,“ prozradila s tím, že ženu, o které kniha je, všichni dobře známe.

Mluví se o tom, že kniha je o podnikatelce Libuši Barkové. „Je to na motivy skutečných událostí. Nerada bych ale prozrazovala přesně,“ dodala.

3 filmy, ve kterých hraje hlavní roli vážná nemoc

17 věcí, které jste asi nevěděli o Audrey Hepburn